Recepten met vlees en gevogelte

Aardappelen, groenten en vlees: het standaar AGV’tje stond jarenlang bij de gemiddelde Nederlander op tafel. Dat is allang niet meer het geval want gelukkig is de wereldkeuken inmiddels goed ingeburgerd in Nederland. Toch eet ik nog graag een stukje vlees, zij het in een bewustere mate vanwege het dierenwelzijn en milieuaspect. Op de blog vind je dan ook aardig wat recepten met vlees en gevogelte.

Veelzijdig koken met vlees en gevogelte

Vlees en gevogelte zijn enorm veelzijdig. Niet alleen qua bereidingstechnieken maar ook qua smaak. Je kunt alle kanten op met varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, gevogelte, kalfsvlees en ook andere soorten die hier minder gegeten worden. Ik heb standaard wat gehakt in de vriezer liggen voor gehaktballetjes of een snelle pastasaus maar het liefst eet ik het zo vers mogelijk. Vlees en gevogelte moet je na aankoop zo snel mogelijk weer in de koelkast bewaren. Houd bij het bereiden ook goed de hygiëne in de gaten en zorg voor een aparte snijplank en mes wanneer je het vlees gaat snijden.

Makkelijk in de oven

Vlees en gevogelte kun je op allerlei manieren bereiden en bij mij is de oven toch altijd wel favoriet! Even aanbraden, de oven in en het wordt mooi gelijkmatig gaar. Alhoewel er ook niks gaat boven knapperig gebakken kippenvleugeltjes! Op deze pagina deel ik alle recepten met vlees en gevogelte van de blog. Mocht je een vraag hebben over een recept, stel die gerust!

Recepten met vlees en gevogelte