Salade met vijgen, feta en spianata romana

Salade met vijgen, feta en spianata romana

Trends

Het lijkt erop dat de trend voor het kerstdiner dit jaar ‘eenvoudig’ is. Ik zie overal voorbij komen dat het kerstdiner niet veel tijd hoeft te kosten en dat de bereiding van gerechten eenvoudig en kort is. Ik snap het wel hoor. Het zijn toch drukke dagen en meestal ben je wel even onderweg. Als je dan ‘s morgens vroeg al je gerechten moet gaan voorbereiden dan is dat ook niet fijn. Er is natuurlijk niks mis met uitgebreid koken maar het past eigenlijk niet echt meer in onze drukke levens. Daarom houd ik ook zo van ovenschotels en gerechten die je van tevoren kunt voorbereiden. 

salade met vijgen en spianata romana

Eenvoudig kerstdiner

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf de afgelopen jaren ook niet heel erg uitgebreid heb gekookt. Gisteren heb ik zelf ravioli gemaakt en daar was ik toch wel erg lang mee bezig. Leuk om te doen maar er zijn nog zoveel andere dingen te doen en te maken. Dit jaar nemen mijn moeder en zus het voor- en nagerecht mee en ik zorg voor pizza’s en een grote schaal lasagne. Dat lust iedereen, ook de kinderen en is gewoon heerlijk! Nou is lasagne ook nog wel even een werkje maar dat kun je goed van tevoren bereiden. En misschien maak ik deze salade er nog wel bij want dit ziet er feestelijk uit en is zo gemaakt! Of ik maak deze als lunch, ook heerlijk, met wat vers brood erbij! 

Ingredienten en bereidingswijze

Voor 2 personen, verdubbel of verdriedubbel de hoeveelheden voor meer personen

 • Handvol rucola
 • 4 verse vijgen, in vieren
 • 50 gram feta
 • 6 plakjes spianata romana (vleeswaren)
 • verse peper
 • olijfolie
 • citroensap
 1. Maak de rucola aan met 1/2 eetlepel olijfolie en een theelepel citroensap. 
 2. Leg de spianata romana op een bord.
 3. Verdeel de rucola en vijgen erover en verkruimel de feta.
 4. Breng op smaak met wat versgemalen peper. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.