Kapsalon met kip shoarma

Kapsalon met kip shoarma

Wat een verwennerij! Ik kreeg pas het Beemster & chill kookboek met daarbij wat lekkere kaas om de keuken in te duiken. Dat is wel aan mij besteed want ik ben gek op kaas en helemaal op koken met kaas. Volgens mij is er maar weinig lekkerder dan gesmolten kaas in je eten. Ik maakte deze klassieke kapsalon met kipshoarma en dat was echt super lekker. In het kookboek vind je meer dan 40 makkelijke recepten met kaas, vooral echt comfort food en daar houd ik van. Het leuke is ook nog eens dat je het kookboek gratis krijgt bij aankoop van 2 stukjes Beemster herfstkaas.

kapsalon met kip shoarma

Ingrediënten en bereidingswijze kapsalon met kip shoarma

Voor vier personen

  • 700 gram ovenfriet
  • 400 gram kip shoarma
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram snoepkomkommers of gewone komkommer
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • Een eetlepel sambal oelek
  • 4 plakken Beemster Jong
  • 100 gram gesneden ijsbergsla
  • 100 milliliter knoflook
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius of de airfryer op 200 graden.
  2. Leg de friet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de friet in 25 minuten krokant in het midden van de oven of in 15 minuten in het mandje van de Airfryer.
  3. Bak de kip shoarma in een koekenpan goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Je hebt geen olie of boter nodig wanneer je een goede anti aanbakpan gebruikt.
  4. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in plakjes.
  5. Meng vervolgens de ketchup met de sambal en zet apart.
  6. Haal dan de friet uit de oven of uit de Airfryer en verdeel de kipshoarma erover.
  7. Scheur de plakken kaas in stukken en verdeel dit ook over de friet. Bak dan nog een paar minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  8. Verdeel tenslotte de sla tomaten en komkommer over de bakplaat en besprenkel met de sauzen
  9. Geniet van deze heerlijke kapsalon met kipshoarma.

Nog meer recepten met kip

Ga jij deze kapsalon met kip shoarma maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up

Vind je dit leuk? Vertel het verder :-)