Kip met cola en tropische cole slaw
Op de valreep van de maand oktober maakte ik een recept voor de maandelijkse foodblogswap! Deze maand was zo druk dat ik, zoals zo vaak gebeurt, al bijna vergeten was dat ik iets mocht maken voor de foodblogswap. Je kiest hierbij een recept uit van de foodblog die je toegewezen hebt gekregen en geeft hier een eigen draai aan. Deze maand mocht ik koken van de toffe blog Knoeien met Inge. Ik ken Inge al een tijdje en ben echt fan van haar gerechten én foto’s! Op haar blog vind je heerlijke curry’s, pittige Aziatische gerechten en deze pulled cola chicken op Turks brood. Ik maakte er mijn versie van met deze kip met cola en tropische cole slaw.
Ingrediënten en bereidingswijze kip met cola en tropische cole slaw
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
- 800 gram kippendij filets
- zonnebloemolie
- 400 ml cola
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- peper en zout
- 300 gram rode kool
- 200 gram wortels
- 1/2 ananas
- 1 mango
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel appel azijn
- 1 eetlepel citroensap
- volkoren wraps
- sesamzaadjes en verse koriander
Aan de slag
- Dep de kippendij filets droog, snijd eventueel overtollig vet weg en bestrooi ze met peper en zout.
- Snipper de ui en knoflook en snijd de rode peper fijn.
- Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan of andere pan waar je een deksel op kunt leggen.
- Fruit de ui, knoflook en rode peper een paar minuten en voeg dan de kip toe. Bak deze rondom bruin.
- Voeg de tomatenpuree toe en schenk rustig de ketjap en cola erbij. Zorg dat de kip volledig onder staat. Voeg anders nog wat cola toe.
- Breng het aan de kook, draai het vuur zachter en leg het deksel op de pan.
- Stoof de kip in 20 – 25 minuten gaar.
- Rasp ondertussen de wortel en rode kool met behulp van de keukenmachine.
- Schil vervolgens de ananas en snijd in blokjes en doe hetzelfde met de mango.
- Meng de mayonaise met het citroensap en de azijn en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de kool met de wortel, ananas en mango in een grote kom en schep de dressing erdoor.
- Controleer of de kip gaar is en haal uit de pan. Kook dan de saus tot de helft in.
- Serveer de cola kip en tropische cole slaw in wraps met sesamzaadjes en koriander.
Fan van kipgerechten? Bekijk ook deze:
Ga jij deze cola kip en tropische cole slaw maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.