Zoete aardappeltortilla met chorizo

Zoete aardappeltortilla met chorizo

Chorizo

Bij de supermarkt zag ik pas plakjes chorizo liggen en daar wilde ik iets mee gaan maken. Ik had verder nog geen idee wat maar de chorizo was dus het uitgangspunt. Zo gaat dat wel vaker bij mij, ergens zit er een idee in mijn hoofd maar het duurt even voor het eruit komt haha. Chorizo is natuurlijk een Spaanse gekruide worst en bij Spanje denk ik altijd aan paëlla en tortilla! Nu ik eraan denk, ik ga binnenkort eens paëlla maken in onze houtoven…. Dat recept komt dan natuurlijk ook online. Misschien eens even aan mijn Spaanse buurvrouw vragen of ze samen wil koken. In ieder geval maakte ik dus met de chorizo een twist op de klassieke tortilla en dat werd een zoete aardappeltortilla met chorizo!

zoete aardappeltortilla met chorizo

Tortilla met een twist

Niks mis natuurlijk met de klassieke Spaanse tortilla maar eigenwijs als ik ben, probeer ik altijd wat anders. Nu zal dit vast ook al weleens gemaakt zijn maar in ieder geval smaakt het supergoed en zelfs mijn man, die niet zo van tortilla houdt, heeft hiervan zitten smullen. Een voordeel is ook dat zoete aardappel sneller gaar is dan gewone aardappel dus je hoeft niet zo lang te wachten. Salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

zoete aardappeltortilla met chorizo

Ingrediënten en bereidingswijze zoete aardappeltortilla met chorizo

 • 400 gram zoete aardappels
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 uien
 • 7 eieren
 • handje verse peterselie
 • 100 gram chorizo (vleeswaren)
 • olijfolie
 • peper en zout
 1. Schil de zoete aardappels en pel de uien en knoflook.
 2. Snijd alles in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dik. Ik gebruik daarvoor mijn keukenmachine, dan is het binnen een paar seconden gepiept.
 3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak op laag vuur de groenten tot de zoete aardappel gaar is. Laat het niet bruin worden. Het duurt ongeveer 10 minuten.
 4. Snijd 2/3 van de chorizo in reepjes en voeg dit bij de groenten. Bak even mee.
 5. Klop de eieren los met de fijngesneden peterselie en breng op smaak met peper en zout.
 6. Schenk het eimengsel over de zoete aardappel en beleg met de overige plakjes chorizo.
 7. Laat de tortilla afgedekt in ongeveer 20 minuten garen op laag vuur.
 8. Je kunt de tortilla eventueel nog even aan de bovenkant bakken maar het is niet nodig.
 9. Serveer de zoete aardappeltortilla met chorizo in punten en met een frisse salade.

Nog meer recepten met zoete aardappel? Check Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.