Sla wraps met rijstsalade en tonijn

Sla wraps met rijstsalade en tonijn

Lekker buiten eten!

Yes! Nog even een dagje genieten van mooi weer en ik heb de ultieme buiten eet maaltijd (is dat een woord hihi) voor je! Zoals je misschien al hebt gelezen ben ik dit jaar ambassadeur voor de Tex Mex producten van Santa Maria en deze maand is het thema ‘vis’. Ik maakte er vorige week al deze heerlijke taco’s met crispy kabeljauw en paprikasaus mee maar er zaten nog meer producten in de box. Ik was vooral erg benieuwd naar de mango papaya salsa en het leek mij lekker om die in een soort salade te verwerken. Lekker fris en zonnig! En dus maakte ik er deze sla wraps met rijstsalade en tonijn mee.

sla wraps met rijstsalade en tonijn

Creatieve insteek

Ik had nog 2 wraps over van een andere keer en ik wilde daar eens wat anders mee doen. Dus ik bedacht dat ze ook wel heel lekker konden dienen als extra bite in de salade. Als je ze kruidt met de fish taco kruiden en dan kort bakt, heb je heerlijke knapperige reepjes die de salade perfect aanvullen. Zo krijgen die leftover wraps weer een goede bestemming! Ik vind het sowieso leuk om andere dingen te doen met producten dan waarvoor ze bedoeld zijn. Zo kun je met een creatieve insteek steeds weer verrassende dingen bedenken. Die ik dan weer met jullie kan delen voor je dagelijkse inspiratie! Gebruik trouwens wel goede tonijn met het MSC of ASC keurmerk zodat het ook een verantwoord gerecht blijft. Zo weet je in ieder geval dat de tonijn niet overbevist wordt. Dat zou zonde zijn want het is zo lekker!

sla wraps met rijstsalade en tonijn

Ingrediënten en bereidingswijze sla wraps met rijstsalade en tonijn

  • 250 gram rijst
  • 2 blikjes tonijn op zonnebloemolie
  • 2 wortels
  • 10 radijsjes
  • 100 gram babyspinazie
  • 2 tortilla wraps
  • 2 eetlepels fish taco kruiden (Santa Maria)
  • zonnebloemolie
  • mango papaya salsa (Santa Maria)
  • ijsbergsla
  • peper en zout

sla wraps met rijstsalade en tonijn

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet af, laat nog even droogstomen en afkoelen.
  3. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rijst met 1 eetlepel van de fish taco kruiden knapperig.
  4. Laat de rijst vervolgens afkoelen.
  5. Meng een eetlepel van de fish taco kruiden met 2 eetlepels zonnebloemolie.
  6. Bestrijk de tortilla wraps aan een kant met het kruidenmengsel.
  7. Snijd dan de tortilla wraps in reepjes.
  8. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tortilla reepjes aan beide kanten krokant.
  9. Schil en rasp de wortels. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in plakjes.
  10. Meng de afgekoelde rijst met de wortels, radijsjes, spinazie en tonijn.
  11. Breng de rijstsalade eventueel op smaak met peper en zout.
  12. Haal voorzichtig een blad sla van de krop en vul hem met rijstsalade. Herhaal dit met nog wat sla bladeren.
  13. Bestrooi de sla wraps met rijstsalade en tonijn met de krokante tortillareepjes en schep hier nog wat van de salsa op.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.