kipwraps met guacamole en kaasnachos

kipwraps met guacamole en kaasnachos – foodblogswap

Foodblogswap

De foodblogswap is een maandelijkse uitwisseling van recepten tussen foodbloggers. Iedere maand worden we gekoppeld aan een andere blog waarna je op die blog iets lekkers uitkiest om te maken. Vervolgens geef je er je eigen draai aan en tadaa, een nieuw recept is geboren! Ik heb op deze manier al heel wat lekkers mogen maken en bovendien is het heel erg leuk om uitgebreid rond te neuzen op andere foodblogs. Ik ben natuurlijk niet de enige die lekker kan koken en bakken en inspiratie is overal. Deze kipwraps met guacamole en kaasnachos zijn geïnspireerd op de krokante kipwraps van foodblog Lekker Happen. Daisy’s blog bestaat al sinds 2012 en je vindt er dan ook meer dan genoeg recepten om uit te kiezen. Ook geeft ze tips waar je lekker kunt eten in haar rubriek ‘Restaurants op een rijtje’. Superleuk en handig!

kipwraps met guacamole en kaasnachos Kipwraps met guacamole en kaasnachos

De krokante kipwraps van Daisy zijn lekker gevuld met veel groenten. Ik heb dat redelijk gelijk gehouden maar ik vond het wel leuk om er verse guacamole bij te maken. Ik had nog een avocado liggen dus dat kwam mooi uit natuurlijk. Ook moest ik gelijk denken aan nacho’s uit de oven met kaas. Dat is altijd zo lekker dus ik heb kipwraps met guacamole en kaasnachos gemaakt. Op deze manier heb je ineens een tafel vol! Het was erg smakelijk dus voor herhaling vatbaar!

kipwraps met guacamole en kaasnachos

Ingrediënten en bereidingswijze kipwraps met guacamole en kaasnachos

Voor 4 personen

  • 1 pak meergranen wraps
  • 3 kipfilets
  • 2 rode paprika’s
  • 1 groot blik mais
  • 1 gele ui
  • 1/2 zakje enchilada seasoning mix (Tex Mex Santa Maria)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 ml water
  • verse koriander
  • tabasco
  • zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 1 zak nacho cheese chips
  • 100 gram geraspte kaas
  • jalapeño pepers (potje)
  • 4 eetlepels Skyr of dikke yoghurt
  • 1 avocado
  • 100 gram roomkaas
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snipper de gele ui en snijd de paprika’s in blokjes.
  3. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een ruime koekenpan.
  4. Fruit de ui en voeg de paprika na 2 minuten toe.
  5. Snijd de kip in blokjes en voeg aan het ui paprikamengsel toe.
  6. Bak de kip rondom bruin.
  7. Voeg de seasoning mix, tomatenpuree, het water en een paar druppels tabasco toe.
  8. Zet het vuur zacht en laat pruttelen tot de kip gaar is.
  9. Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie en doe de nacho cheese chips erin.
  10. Halveer de cherrytomaatjes, haal de zaadjes eruit en snijd in stukjes.
  11. Snijd de rode ui doormidden en snijd de helft in halve ringen.
  12. Verdeel de cherrytomaatjes, wat jalapeño pepers naar smaak, de halve uienringen en de Skyr over de nacho cheese chips.
  13. Bestrooi met wat verse koriander en de geraspte kaas.
  14. Zet 10 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
  15. Halveer de avocado en doe die met de knoflook, een paar takjes koriander, de roomkaas en het sap van 1 limoen in een kom of maatbeker.
  16. Pureer dit met de staafmixer.
  17. Snijd de overige cherrytomaatjes in stukjes (verwijder de zaadjes) en roer ze door de guacamole.
  18. Breng op smaak met zout en nog wat druppels tabasco.
  19. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing en beleg ze met de kip en guacamole.
  20. Serveer met de kaasnachos.

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.