Good old gehaktballen

Good old gehaktballen

Hollandse pot

Ik kan dus echt enorm genieten van de Hollandse pot. Misschien komt dat doordat ik het maar zelden eet maar de stamppotten, draadjesvlees en gehaktballen staan hier nog regelmatig op tafel. Toen ik in Perugia (Italië) studeerde, heb ik zelfs een keer hutspot gemaakt omdat ik daar zo’n trek in had. Mijn Italiaanse huisgenoten snapten er helemaal niks van haha.  Ik had eigenlijk good old gehaktballen voor ze moeten maken, hadden ze vast wel kunnen waarderen!

Gehaktballen

Wij eten eigenlijk wel iedere week een keer gehakt. De kinderen vinden het heerlijk en wij zelf ook. Meestal maak ik kleine gehaktballetjes voor in de pasta of voor bij de rijst maar soms heb ik echt trek in lekkere grote good old gehaktballen. Met mayonaise uiteraard! Dit is mijn eigen favoriete recept voor gehaktballen. Deels gebaseerd op hoe mijn moeder ze vroeger maakte. Laat ze vooral zacht sudderen, zo blijven ze lekker mals van binnen. Maar dan wel met een lekker bruin korstje, hmmmm. Welke saus eet jij het liefst bij je gehaktbal?

Ingrediënten en bereidingswijze good old gehaktballen

Voor 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten
Braden: 30 minuten

 • 700 gram half om half gehakt
 • 90 gram paneermeel
 • 20 gram ketchup
 • 2 theelepels mosterd
 • 1 ei
 • 2 theelepels Provençaalse kruiden
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/4 theelepel peper
 • 2 eetlepels olijfolie
 • klontje boter
 1. Doe alle ingrediënten behalve de boter en olijfolie in een kom en kneed goed door elkaar.
 2. Vorm 6 gehaktballen van dit mengsel.
 3. Verwarm in een braadpan de boter en olijfolie en bak de gehaktballen rondom bruin op middelhoog vuur.
 4. Zet het vuur laag en voeg wat water toe zodat er een cm water in de pan staat.
 5. Leg het deksel op de pan en laat de gehaktballen ongeveer 30 minuten braden.
 6. Draai ze af en toe en controleer of er nog water bij moet.
 7. Serveer de good old gehaktballen met mayonaise of mosterd.

Tip: Deze polentapizza met wortels is heerlijk bij de gehaktballen!

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.