Kokossoep met kip

Kokossoep met kip

 

Het tweede kookboek van mijn verzameling waar ik dit recept uit kookte, is er een van Donna Hay: De last minute keuken. Ik heb er aardig wat van haar door de jaren heen verzameld en sinds ik voor het eerst een boek van haar kocht, ben ik fan! De recepten zijn eenvoudig maar zo smaakvol! De boeken zijn altijd mooi vorm gegeven en ik vind ze echt een aanrader voor iedereen! Dit boek kun je wellicht nog ergens tweedehands op de kop tikken.

Met de Cookbook Friday kies ik dus een recept uit een van mijn kookboeken en ik bereid dan iets dat ik nog niet eerder gemaakt heb. Zo probeer ik ook een beetje uit mijn comfortzone te stappen. Het originele recept is met krab maar dat hadden ze niet bij mijn supermarkt. Ik had nog gebraden kip over en heb dat dus gebruikt en dat smaakt ook heerlijk! Eigenlijk kook ik vaak zo, als ik bepaalde ingrediënten niet heb, kijk ik wat ik dan wel heb en dan maak ik dus mijn eigen variatie op een recept. Dat maakt koken voor mij nu juist zo leuk, je kunt er lekker je creativiteit in kwijt.

Dit recept is in ieder geval echt super! Ik houd wel van soep maar de meeste soepen vervelen mijn man na een paar happen omdat het meestal vrij eentonig is. Niet deze soep, er zit genoeg smaak aan en door de haricots verts en noedels heb je ook wat te kauwen. Een echte maaltijdsoep dus. En zoals je van Donna Hay mag verwachten, is het niet al te ingewikkeld. Mocht je geen citroenblaadjes kunnen vinden, gebruik dan gewoon een eetlepel citroensap. Eet smakelijk!

IMG_8990

Voor 4 personen

 • 250 gram eiernoedels
 • 1 liter kippenbouillon
 • 500 ml kokosmelk
 • 4 theelepels geraspte gember
 • 4 citroenblaadjes, in reepjes
 • 2 kleine rode pepers, zonder zaadjes en gehakt
 • 200 gram haricots verts of sperziebonen, gehalveerd
 • 1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
 • 2 eetlepels sesamzaad
 • 450 gram kip (gegaard) of 450 gram gekookt krabvlees of uitgelekte krab uit blik
 • 1 theelepel gemalen zwarte peper
 • 10 gram verse koriander
 1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet weg.
 2. Doe bouillon, kokosmelk, gember, citroenblad en pepers in een pan op halfhoog vuur.
 3. Laat 6 minuten zachtjes trekken.
 4. Voeg de bonen toe en laat 7 minuten pruttelen tot ze zacht zijn.
 5. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en doe er de olie in.
 6. Voeg sesamzaad toe en bak 1 minuut.
 7. Doe de kip of het krabvlees, peper en koriander erbij en bak nog even 2 minuten tot alles warm is.
 8. Verdeel de noedels over 4 kommen en schep de soep erover.
 9. Leg de kip of het krabmengsel erop en serveer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.