Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten
Inhoudsopgave
Veelzijdige cheesecake met stoofperen en kruidnoten
Cheesecake is zo veelzijdig! Je kunt er allerlei smaken bij combineren en het zorgt echt voor een genietmomentje. Deze cheesecake ontstond doordat ik stoofperen kreeg van een collega van mijn man. Natuurlijk zijn stoofperen lekker om als bijgerecht te eten of als dessert maar ik denk natuurlijk direct aan taart. Dus een vrij klassieke vanille cheesecake was het uitgangspunt maar ik wilde graag een andere bodem en dat werd er een van kruidnootjes! Het sap van de stoofpeertjes is ook nog in de cheesecakelaag verwerkt en zo wordt stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten voor pakjesavond!
Stoofperen met kersensap
De stoofperen maak ik volgens dit recept met kersensap zodat het een extra intense smaak krijgt. Afhankelijk van de grootte van de peren moet je ze 2 à 4 uur zachtjes laten stoven dus maak gelijk extra veel, dan kun je er ook gewoon tussendoor van eten. Ik vind stoofperen heerlijk in de yoghurt maar natuurlijk ook als bijgerecht bij het eten! Houd dus wel rekening met de extra tijd die je nodig hebt om de peren te stoven of koop voor het gemak stoofperen in een pot.
Nog meer cheesecake
Ik ben gek op cheesecake en er staan dus nog meer recepten voor lekkere cheesecakes op mijn blog. Bekijk ook eens deze:
- Witte chocolade cheesecake met oreo en karamel
- Brownie cheesecake met amarula
- Orange cherry cheesecake
- Apple caramel cheesecake
- Rabarber cheesecake
Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten
12
servingsIngrediënten
4 of 5 stoofperen, zelf gestoofd of uit een pot
180 gram kruidnoten
120 gram roomboter plus extra om de vorm in te vetten
1 vanillestokje
500 gram zachte roomkaas
2 eieren
120 gram zure room of volle kwark
60 ml siroop van de stoofperen
150 gram fijne kristalsuiker
extra: een springvorm van 20 cm
Bereidingswijze
- Bekleed de vorm met bakpapier en vet in met boter.
- Maal de kruidnoten fijn met de keukenmachine of doe ze in een hersluitbaar plastic zakje en rol ze fijn met een deegroller.
- Smelt de roomboter en meng met de kruidnoten.
- Druk tenslotte het kruidnotenmengsel stevig op de bodem en zet een half uur in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden Celsius.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Gooi het stokje niet weg maar zet het in een potje met suiker, zo maak je gelijk je eigen vanillesuiker!
- Doe dan de vanille met de roomkaas, eieren, suiker, zure room en de siroop in een kom en klop het met een elektrische mixer tot een glad mengsel.
- Schenk het roomkaasmengsel op de kruidnotenbodem.
- Bak de cheesecake in ongeveer 1 uur gaar. Hij mag in het midden nog wat wiebelig zijn. Wees niet bang om de taart langer in de oven te laten. Ik moet soms de baktijd ook elke keer verlengen. Doe dit dan per 10 minuten.
- Laat de cheesecake bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast staan.
- Halveer de peren, haal het klokhuis eruit en snijd in dunne partjes.
- Leg vervolgens de peren in een bloemvorm op de cheesecake.
- Schenk er tenslotte voor serveren nog wat siroop over.
Bewaar dit recept
Wil je deze stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten makkelijk bewaren? Maak dan een bord aan op Pinterest en vind je favoriete recepten in één oogopslag terug! Bewaar het recept met onderstaande foto.
Ga je deze Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten maken? Laat het me dan weten! Ik ben super benieuwd naar het resultaat. Je kunt me taggen via @debsbakery op Facebook en Instagram, dat zou ik heel leuk vinden!
6 gedachten over “Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten”
Geef een reactie
in het recept zijn de eieren doorgestreept? deze staan verder wel vermeld in de bereidingswijze.
oh wacht, ik denk dat het te maken heeft met de browser, nu is het namelijk niet onderstreept ☺
volgens mij is dat een functie zodat je het recept kunt uitprinten en de ingrediënten die je al hebt kunt doorstrepen zodat je ze niet dubbel koopt bij het boodschappen doen 🙂