Romige pompoenrisotto met cranberries en geitenkaas

Romige pompoenrisotto met cranberries en geitenkaas

Nou wordt er hier altijd wel gesmuld van wat ik op tafel zet maar zo snel als deze keer is een pan risotto nog niet eerder op gegaan. Wat is dit een lekker gerecht! Zo ontzettend vol van smaak! Door de pompoen en uien eerst in de oven te roosteren, krijgen ze veel meer smaak en dat proef je terug. Bovendien maakt het qua bereidingstijd niets uit. De oven doet het werk voor je. Deze romige pompoenrisotto met cranberries en geitenkaas is een ideale maaltijd voor het hele gezin!

romige pompoenrisotto met cranberries en geitenkaas

 

Voor 4 personen

 

Bereidingstijd
10 minuten

 

Kooktijd
30 – 40 minuten

 

Niveau
Eenvoudig

 

Romige pompoenrisotto met cranberries en geitenkaas

  • 300 gram risotto rijst
  • 2 rode uien
  • 700 gram pompoen
  • 2 sjalotjes
  • olijfolie
  • 5 blaadjes salie
  • 6 takjes tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 25 gram roomboter
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 2 handjes gedroogde cranberries
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de pompoen, pel de uien en snijd in parten.
  • Snijd ook de salie fijn en strooi dit over de pompoen en ui.
  • Besprenkel de pompoen met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Rooster de pompoen en uien in 20 – 30 minuten gaar. Controleer met een vork.
  • Bereid ondertussen de risotto. Snipper de ui en fruit deze in een pan met dikke bodem. 
  • Doe de blaadjes tijm erbij en fruit even mee.
  • Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak dit kort mee.
  • Blus vervolgens af met de wijn en laat de wijn al roerende verdampen op zacht tot middelhoog vuur. 
  • Schep dan beetje bij beetje de bouillon erbij en wacht iedere keer met toevoegen tot de vorige schep is opgenomen door de risotto rijst. 
  • Haal de geroosterde pompoen en uien uit de oven en pureer deze met de staafmixer.
  • Doe, wanneer de risotto bijna gaar is, de gepureerde pompoen erbij en schep door de risotto. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de boter toe en laat het smelten.
  • Serveer de pompoenrisotto direct met de geitenkaas en de cranberries.
  • Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en eet smakelijk!

Pompoen is zo fijn in gerechten en zelfs baksels! Bekijk ook eens deze recepten

Ga jij deze romige pompoenrisotto met cranberries en geitenkaas maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



1 gedachte over “Romige pompoenrisotto met cranberries en geitenkaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.