Gevulde pompoen met kastanjechampignons en gorgonzola

Gevulde pompoen met kastanjechampignons en gorgonzola

Het is weer januari dus veel mensen letten weer bewust op wat ze eten. Na alle overdaad van Kerst en oud & nieuw zit menigeen vol met goede voornemens en een paar kilo afvallen is meestal nummer 1 op de lijst. Voor mij betekent dat automatisch dat ik meer groente ga eten en gelukkig vind je genoeg groente recepten op de blog. Ook van pompoen recepten kun je er wat mij betreft niet genoeg hebben!

Gevulde pompoen met kastanjechampignons en gorgonzola

Pompoen voor ieder moment

Pompoen is voedzaam, budgetproof én bevat weinig calorieën maar bovenal heel erg lekker en veelzijdig! Door de pompoen helemaal te roosteren in de oven met een vulling erin, krijgt hij extra veel smaak. Mocht je de kaas te vet vinden, laat deze dan weg en vervang eventueel voor pompoenpitten of zonnebloempitten. Serveer er nog een lekkere frisse groene salade bij en je hebt een heerlijke gezonde begetarische maaltijd!

Ingrediënten en bereidingswijze gevulde pompoen met kastanjechampignons en gorgonzola

Voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 45 – 60 minuten

  • een hele pompoen van ongeveer 750 gram
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes
  • olijfolie
  • 75 gram gorgonzola of andere kaas die goed smelt
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de bovenkant van de pompoen af en haal de pitjes en draden uit de pompoen.
  3. Zet de pompoen in een ingevette ovenschaal, bestrooi de binnenkant met wat peper en zout en ga vervolgens verder met de vulling.
  4. Snipper de ui en snijd de schoongemaakte kastanjechampignons in plakjes.
  5. Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui een paar minuten op middelhoog vuur.
  6. Pers het teentje knoflook bij de ui en bak kort mee.
  7. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en roerbak dit een paar minuten op hoog vuur.
  8. Schep de kappertjes erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper en de Italiaanse kruiden.
  9. Verkruimel tenslotte de gorgonzola erover, schep goed door elkaar en schep het champignonmengsel in de pompoen.
  10. Dek de pompoen af met de bovenkant en bak de gevulde pompoen in ongeveer 45 – 60 minuten gaar in de oven.

Nog meer lekkers met pompoen?

Ga jij deze gevulde pompoen met kastanjechampignons en gorgonzola maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up

Vind je dit leuk? Vertel het verder :-)