Zeewierwraps met kabeljauw auberginestoof

Zeewierwraps met kabeljauw auberginestoof

Dat we duurzamer om moeten gaan met onze wereld begint eigenlijk steeds meer tot me door te dringen en ik probeer daar zelf ook aan bij te dragen. Zo eet ik minder vlees, probeer ik zo min mogelijk plastic te gebruiken en gooi ik liefst zo min mogelijk eten weg. Alle kleine beetjes helpen immers. Daarom vind ik zeewierproducten zo interessant. Voor een heleboel zeewier zijn amper grondstoffen nodig en het is nog voedzaam én lekker ook! Dat bewijzen deze zeewierwraps met kabeljauw auberginestoof maar weer. 

Zeewierproducten

Waarschijnlijk gaan we de komende jaren nog veel meer producten met zeewier voorbij zien komen. Ik proefde ook al de zeewierbacon en bacon en maakte er 2 zeewier recepten mee: heerlijke tortilla’s en een zeewierpastasalade. Het is enorm veelzijdig en ik kan niet wachten om nog meer te gaan proberen. Pas hoorde ik ook al van iemand die zeewierijs op had! Grappig toch?! Ik vind het heel cool dat een plantje dat je overal vindt, zo gezond is en ook nog eens heel lekker.

zeewierwraps met kabeljauw auberginestoof

Ingrediënten en bereidingswijze zeewierwraps met kabeljauw auberginestoof

 • zeewierwraps (Seamore)
 • 4 kabeljauwfilets
 • 1 aubergine
 • 1 ui
 • 2 preien
 • een teentje knoflook
 • 3 tomaten
 • 2 eetlepels olijfolie
 • peper en zout
 • Provencaalse kruiden
 1. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes.
 2. Halveer dan de preien, spoel ze goed schoon en snijd ze in dunne halve maantjes.
 3. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en prei 3 minuten op zacht vuur.
 4. Voeg dan de aubergine en een geperst teentje knoflook toe. 
 5. Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de aubergine.
 6. Leg vervolgens een deksel op de pan en laat het zachtjes 20 minuten stoven.
 7. Snijd de kabeljauwfilets in stukken en doe ze bij de auberginestoof.
 8. Laat ze nog 4 minuten meestoven of tot de kabeljauw gaar is.
 9. Schep de kabeljauw auberginestoof op de wraps en geniet!

Ga jij deze zeewierwraps met kabeljauw auberginestoof maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.