buddha bowl met broccoli en zwarte knoflookdressing

Buddha bowl met broccoli en zwarte knoflookdressing

Zwarte knoflook hoor ik je denken…. wat is dat nou weer? Ik zal het je vertellen en ik ben echt fan want het heeft zo’n bijzondere lekkere smaak! Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. Het wordt zo’n 2 weken op lage temperatuur in de oven gefermenteerd wat resulteert in een intense zoete smaak die zich leent voor allerlei heerlijke gerechten. Je hebt ook niet de nasmaak van gewone knoflook, grappig he? Ik ben al aan het nadenken over een zoet recept met deze knoflook maar eerst maakte ik een heerlijke buddha bowl met broccoli en zwarte knoflookdressing.

Healthy buddha bowls

Buddha bowls kenmerken zich door het gebruik van allerlei gezonde ingrediënten zoals volkoren granen, groenten en proteïne. Je kunt erin doen wat je wilt en lekker vindt en je maakt het af met een dressing. In deze buddha bowl heb ik broccoli met zoete aardappel, bosui en radijs gecombineerd maar denk ook eens aan komkommer, avocado, peultjes enzovoort. Je kunt hem warm, lauwwarm of koud serveren, net waar je zin in hebt en afhankelijk van het seizoen. Deze heb ik dus lekker warm gegeten!

Tip: vervang de eieren voor tofu voor een vegan buddha bowl

buddha bowl met broccoli en zwarte knoflookdressing

2 personen

Bereidingstijd
15 minuten

Kooktijd
25 minuten

Niveau
Eenvoudig

Buddha bowl met broccoli en zwarte knoflookdressing

  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 cm gemberwortel
  • 1/2 rode peper + extra voor serveren
  • 2 teentjes zwarte knoflook
  • 1 el vissaus
  • 1 el gembersiroop
  • 500 gram broccoli
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 bosuitjes
  • 150 gram bruine rijst
  • 3 eieren
  • 6 radijsjes
  • Zoute pinda’s
  • peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de bruine rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, bij mij duurde het 35 minuten.
  • Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in dikke frieten.
  • Was de broccoli en snijd in roosjes. Leg de broccoli samen met de zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie en peper en zout.
  • Rooster de groenten in 25 minuten gaar in de oven en bak de laatste 5 minuten de in stukjes gesneden bosui mee.
  • Breng de eieren met koud water en zout aan de kook en kook ze in 8 – 10 minuten hard. Spoel ze af met koud water en pel ze.
  • Snijd de gemberwortel in smalle reepjes en de rode peper in ringetjes.
  • Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus, geprakte zwarte knoflook, vissaus, gembersiroop, gemberwortel en rode peper.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Giet vervolgens de rijst af en verdeel het over 2 diepe borden.
  • Schep de groenten erbij, leg de gehalveerde eieren en de radijsjes erop en besprenkel met de dressing.
  • Serveer met wat gezouten pinda’s en eet smakelijk!

Check hier waar je de zwarte knoflook kunt kopen.

buddha bowl met broccoli en zwarte knoflookdressing

Bekijk hier nog meer recepten met broccoli

Ga jij deze buddha bowl met broccoli en zwarte knoflookdressing maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

3 reacties

  1. Ik ga hem dit weekend maken! Zocht een recept waarvoor ik alles al in huis heb (ja zelfs de zwarte knoflook heb ik nog) en heb hem bij deze gevonden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.