Poke bowl met zalm en surimi

Poke bowl met zalm en surimi

Foodblogswap met Anniepannie

Yes, het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap en deze maand mag ik eindelijk iets koken van de toffe blog van Andrea: Anniepannie! Niet dat ik er daarvoor niet van mocht koken haha maar nu waren we met elkaar geswapt dus Andrea gaat ook nog een twist aan een van mijn recepten geven. Ik ben heel benieuwd wat ze gaat maken! Andrea staat bekend als groentekoningin en haar kleurrijke gerechten spatten altijd van het scherm af. Geen straf dus om iets van haar blog uit te kiezen! Ik probeer vaak iets te kiezen dat ik nog nooit heb gemaakt en ik had zelfs nog nooit een poke bowl gegeten! En dus maakte ik mijn eigen versie van Andrea’s recept: een poke bowl met zalm en surimi.

poke bowl met zalm en surimi

Poke bowls

Poke bowls komen uit Hawaii en zijn daar traditionele gerechten met als hoofdingrediënte verse vis en groenten. Meestal bestaat een poke bowl alleen uit vis en groenten en wat dressing maar voor een maaltijd poke bowl kun je ook rijst of noedels toevoegen zoals wij deden. Verder kun je er naar hartelust mee variëren. Het smaakte ons in ieder geval heel erg goed dus de poke bowl met zalm en surimi komt zeker vaker op het menu. Ook in andere varianten natuurlijk! Koop wel kraakverse vis want je eet de zalm natuurlijk rauw.

poke bowl met zalm en surimi

Ingrediënten en bereidingswijze poke bowl met zalm en surimi

Voor 2 à 3 personen

bereidingstijd: 30 minuten

  • 200 gram verse zalmfilet zonder vel
  • 150 gram soba noedels
  • 1 stronk broccoli
  • 1/4 rode kool
  • 1/2 sjalotje
  • 1 bosuitje
  • 125 gram zeewiersalade (wakamé)
  • 200 gram surimi (krabsticks)
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel verse gerasptegember
  • wit en zwart sesamzaad
  1. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm en doe ze in een kom.
  2. Snijd het sjalotje heel fijn en de bosui in smalle ringetjes. Doe deze samen met de gember, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel sesamolie en 1 theelepel wit en zwart sesamzaad bij de zalm en schep dit door elkaar.
  3. Verwarm de airfryer voor op 180 graden of de oven op 200 graden Celsius.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes en schep deze om met 1 eetlepel sesamolie.
  5. Rooster de broccoli 15 minuten in de airfryer of 25 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en spoel ze met koud water. Meng ze vervolgens met 1 eetlepel limoensap, 1/2 eetlepel sojasaus en 1/2 eetlepel sesamolie.
  7. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en schep om met 2 eetlepels limoensap.
  8. Tijd om de poke bowl samen te stellen! Leg alle ingrediënten mooi naast elkaar in een diep bord en bestrooi met nog wat extra sesamzaadjes.
  9. Enjoy your poke bowl met zalm en surimi.

Fan van zalm? Probeer dan ook eens: Plaattaart met zalm en doperwten

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



3 thoughts on “Poke bowl met zalm en surimi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up