zeewier pastasalade met courgette en sardines

Zeewier pastasalade met courgette en sardines

Zeewier

Als je denkt aan een lekker bord pasta dan denk je misschien niet gelijk aan pasta gemaakt van zeewier. Ik ook niet maar ik was blij verrast! Eigenlijk moet je het ook niet met elkaar vergelijken want het is compleet anders maar wij vonden het erg lekker. Omdat het eten van zeewier (behalve in sushi) nog vrij nieuw is, weet je ook niet goed wat je moet verwachten. Maar het smaakt goed en is bovendien heel erg gezond. Het bevat veel jodium maar ook ijzer, calcium en vitamine C. Het vult goed en is hartstikke duurzaam, iets dat steeds belangrijker wordt in deze tijd. Ik had eerder ook al de zeewier bacon geproefd en ik ben wel fan! Mocht je nou geen zin hebben in zeewier pasta, vervang dit dan door gewone spaghetti. Dat is ook heerlijk maar je zou echt eens eerst deze zeewier pastasalade met courgette en sardines moeten proeven!

zeewier pastasalade met courgette en sardines

Ingrediënten en bereidingswijze zeewier pastasalade met courgette en sardines

  • 100 gram zeewierpasta (Seamore)
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 2 blikjes sardines
  • peper en zout
  • gedroogde oregano
  • een handvol pijnboompitten
  • sap van 1/2 citroen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 5 mm dik en snijd de ui in parten.
  3. Leg de groenten op de bakplaat en bestrooi met peper, zout en oregano en besprenkel met olijfolie.
  4. Rooster de groenten in 30 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de zeewierpasta 20 – 25 minuten weken in heet water.
  6. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin en maak de sardines schoon.
  7. Laat de zeewierpasta uitlekken en schep deze om met de gegrilde courgettes en sardines.
  8. Breng de salade op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
  9. Serveer de zeewier pastasalade met courgette en sardines tenslotte met de geroosterde pijnboompitten.

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.