Lekkere aardbeien cupcakes met meringue frosting om je vingers bij af te likken! Ik raak volgens mij nooit uitgebakken met aardbeien. Ze zijn gewoon te lekker en deze keer wilde ik zo’n heerlijke luchtige frosting erbij met aardbeiensmaak. Ik ben echt fan van meringue frosting. Het wordt zo superzacht en wat mij betreft veel lekkerder dan botercrème. Dat is toch een stuk zwaarder. Met een standmixer is het trouwens een makkie om die frosting te maken. Met de handmixer kan ook maar het duurt vrij lang dus dat is wat zwaarder. Mocht je daar echt geen zin in hebben dan is een dot slagroom natuurlijk altijd een goeie vervanger haha.


Favoriete aardbeien combi
Ik ben trouwens wel erg benieuwd wat jullie favoriete aardbeien eetmomenten zijn. Eet je ze bijvoorbeeld het liefs bij je ontbijt met ander vers fruit of in je yoghurt zoals ik doe. Of zijn aardbeien voor jou onlosmakelijk verbonden met slagroom? Ik vind het ook echt heerlijk om aardbeien op een croissant te eten of op een pannenkoek. En wat denk je van wafels met aardbeien! Maar in een salade met geitenkaas zijn ze ook heerlijk! Dat zoete met hartig gecombineerd, hmmm. Gelukkig staan er heel veel aardbeienrecepten op de blog, ik plaats onderaan deze blog nog een top 5. En dan kun je nu mooi aan de slag met dit aardbeienrecept!
Aardbeien cupcakes met meringue frosting
Voor 16 stuks
Extra nodig: cupcakevormpjes, muffin bakblik en spuitzak met spuitmondje
Bereidingstijd: 30 – 45 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten
260 gram bloem + 2 eetlepels
1 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 theelepel zout
120 ml melk
120 gram yoghurt
115 gram roomboter
225 gram suiker
2 eieren + 1 eidooier
60 ml kokend water
150 gram aardbeien in stukjes
meringue frosting
5 eiwitten
145 gram witte basterdsuiker
225 gram ongezouten roomboter, zacht en in blokjes
100 gram aardbeien, gepureerd
Bereidingswijze
- Meng 260 gram bloem met het bakpoeder, baking soda en zout.
- Meng de melk met de yoghurt.
- Klop de boter en suiker in ongeveer 4 minuten tot het licht en luchtig is en klop de eieren erdoor.
- Voeg om en om het bloem- en melkmengsel toe.
- Klop tenslotte het kokende water door het beslag.
- Schep de aardbeien om met de 2 eetlepels bloem en schep ze door het beslag.
- Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de aardbeien cupcakes in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze afkoelen op een rooster en ga verder met de meringue frosting.
- Kook de gepureerde aardbeien in tot de helft en laat afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker op hoge snelheid tot ze mooie witte pieken vormen.
- Voeg dan op lage snelheid beetje bij beetje de boter toe en wacht met toevoegen tot het helemaal is opgenomen.
- Klop, als alle boter is toegevoegd, 2 eetlepels van de ingekookte aardbeienpuree toe en klop alles op hoge snelheid tot je een luchtige maar stevige meringue frosting hebt.
- Doe de meringue frosting in een spuitzak en spuit mooie toeven op de aardbeien cupcakes.
Tips
- Schrik niet als de meringue frosting gaat schiften, dit komt vanzelf goed!

Top 5 recepten met aardbeien
Ik vond het nog best lastig om de 5 lekkerste eruit te pikken want ze zijn allemaal zo lekker maar dit is toch wel mijn top 5 van recepten met aardbeien. Naast deze overheerlijke aardbeien cupcakes met meringue frosting natuurlijk!
- Aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater
- Aardbeien limoen kwarktaart
- Aardbeientaart met basilicum lemoncurd
- Aardbeien havermout yoghurtcake
- Aardbeien mascarponetaartje
Ga jij deze aardbeien cupcakes met meringue frosting maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.