fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Chocolade bosbessen kokos muffins

Chocolade bosbessen kokos muffins

Chocolademuffins! Ik krijg gelijk weer trek in deze heerlijke chocolade bosbessen kokos muffins nu ik dit recept aan het uitwerken ben. Ze vielen enorm goed in de smaak en ik heb ze zelfs 2 keer in één week gemaakt. Niet om allemaal zelf op te eten maar om weg te geven. Zeker in deze bijzondere tijd waarin we elkaar toch minder vaak zien, vind ik het leuk om mensen blij te maken met wat lekkers. En ik zie het ook gelijk als een uitje. Even een rondje op de fiets of soms zelf wat verder met de auto. Deze muffins zijn dus in ieder geval door een ruim testpanel gekomen!

chocolade bosbessen kokos muffins

Zelf muffins maken

Het was trouwens de eerste keer dat ik muffins met de 100% plantaardige boter van Flora Plant maakte. Laatst maakte ik er al een heerlijk gnocchi gerecht mee en daarin bleek Flora Plant een perfecte vervanger van roomboter. Maar hoe zou dat zijn als je ermee gaat bakken? Dat wilde ik weleens uitproberen! Dus ik bedacht het recept voor chocolade bosbessen kokos muffins en die zijn meer dan goedgekeurd! Zelf muffins maken is trouwens een fluitje van een cent: het is een kwestie van de droge ingrediënten mengen, de natte ingrediënten mengen, dit bij elkaar doen en tenslotte spatel je de vulling er nog doorheen. Ideaal om mee te nemen en lekker als tussendoortje!

chocolade bosbessen kokos muffins

Chocolade bosbessen kokos muffins

Recipe by DebbieCourse: Muffins en cupcakes, Zoete recepten
Aantal

16

stuks
Bereidingstijd

15

minutes
Oventijd

22

minutes
totaal

37

minutes

Ingrediënten

  • 260 g bloem

  • 150 g lichtbruine basterdsuiker

  • 2 el cacaopoeder

  • 1 1/2 tl baking soda

  • 1/2 tl zout

  • 240 ml plantaardige melk

  • 1 ei

  • 55 g Flora Plant ongezouten, gesmolten

  • 1 tl vanille extract

  • 50 g geraspte kokos

  • 100 g bosbessen

  • 90 g chocolate chips

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een muffinvorm klaar met muffinpapiertjes erin.
  • Zeef de bloem, basterdsuiker, cacaopoeder, baking soda en zout in een kom.
  • Klop de melk, ei, gesmolten Flora Plant en vanille extract door elkaar.
  • Doe het melkmengsel bij de droge ingredienten en roer tot alles net gemengd is.
  • Spatel de kokos, bosbessen en chocolate chips doorheen en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in 18 – 22 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

Ook zo’n fan van baksels met chocolade?

Ik ook! Daarom staan er meerdere recepten met chocolade op de blog. Wat denk je van:

Bewaar dit recept voor chocolade bosbessen kokos muffins makkelijk op Pinterest

chocolade bosbessen kokos muffins


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Bananen kokosbrood

Bananen kokosbrood

Dit smakelijke bananen kokosbrood is alleen gezoet met wat honing en voedzaam door de havermout en walnoten. Het is daarom ook heel geschikt als ontbijt!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up