Salade met geitenkaas en aardbeien

Salade met geitenkaas en aardbeien

Deze week was ik bij de aardbeienkweker omdat ik onderweg naar huis bordjes zag. We zijn hier thuis allemaal gek op aardbeien en verser dan vers kan niet! En wat een grote mooie en sappige zoete aardbeien! Ik nam ook nog een komkommer en een grote bos verse munt mee. Onderweg naar huis bedacht ik deze salade met geitenkaas en aardbeien en ik kon al bijna proeven hoe lekker dat zou worden! Gelukkig bleek dat ook zo te zijn en dus heb ik maar snel het recept voor je uitgewerkt. Als je het leuk vindt, kun je op mijn IGTV (Instagram tv) ook nog het making of filmpje bekijken. Dan zie je ook dat deze salade in een mum van tijd klaar is!

salade met geitenkaas en aardbeien

Geitenkaas combineren met fruit

Ik ben een enorme fan van de combinatie tussen hartig en zoet. Deze gerijpte geitenkaas combineert fantastisch met de zoete aardbeien. Het is een mooi contrast tussen die 2 smaken terwijl ze elkaar tegelijkertijd goed aanvullen. Rucola erbij voor wat pit, de komkommer maakt het frisser en de amandelen zorgen voor een lekkere bite! Ik gebruik voor het snijden van de geitenkaas trouwens wel een speciaal kaasmesje want anders plakt de kaas aan je mes vast.

Fotografie

Als ik dan zo bezig ben met een recept dan ontstaat vaak in mijn hoofd ook al een beeld van hoe ik het gerecht vast wil leggen. Deze salade met geitenkaas en aardbeien heeft natuurlijk al prachtige kleuren en het is een fris gerechtje. Dat ga ik dan niet met een donkere ondergrond fotograferen. Met fotograferen laat ik vaak het gerecht voor zich spreken en deze salade moet het gevoel van een zonnige dag oproepen. Ik denk dat dat goed gelukt is en nu ik dit zo schrijf, krijg ik gelijk weer zin in een bordje met dit lekkers! Ik hoop jij ook! Eet smakelijk 🙂

Salade met geitenkaas en aardbeien

Recipe by Debbie

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

 • 400 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd

 • 150 gram geitenkaas, in plakjes (een rol, bijvoorbeeld Chavroux)

 • 85 gram rucola

 • 1 komkommer, in plakjes

 • 3 à 4 takjes verse munt, grof gesneden

 • Een handvol hazelnoten, geroosterd en grofgehakt

 • aardbeien of balsamico azijn

 • olijfolie

 • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

 • Schep de rucola, munt en komkommer door elkaar in een grote kom of op een groot bord.
 • Verdeel de plakken geitenkaas, de aardbeien en de hazelnoten erover.
 • Breng op smaak met wat peper.
 • Besprenkel met wat olijfolie en azijn naar smaak.

Tips

 • Ook lekker met frambozen in plaats van aardbeien
salade met geitenkaas en aardbeien

Nog meer lekkers met aardbeien

Natuurlijk staan er nog veel meer lekkere recepten met aardbeien op de blog. Waarmee combineer jij ze het liefst?

Recept bewaren?

Bewaar dit recept makkelijk op Pinterest! Zo kun je het altijd snel terugvinden.

salade met geitenkaas en aardbeien

Ga jij deze salade met geitenkaas en aardbeien maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 3 gedachten over “Salade met geitenkaas en aardbeien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.