aardbeien mascarponetaartje

Aardbeien mascarponetaartje

Aardbeien

Aardbeien zijn altijd zo feestelijk en zien er prachtig uit met hun mooie rode kleur! Ik ben er gek op en mijn kinderen ook. We eten ze regelmatig en soms vind ik het zelfs zonde om er iets mee te maken omdat ze puur al zo lekker zijn. Maar in dit mooie aardbeien mascarponetaartje komen ze goed tot hun recht. Je hoeft alleen de bodem te bakken en daarna mag je decoreren en natuurlijk genieten van een stukje!

aardbeien mascarponetaartje

Dit is natuurlijk niet het enige recept met aardbeien op de blog. Wat denk je van: aardbeien limoen kwarktaart of aardbeien spiraalkoekjes.

Ingrediënten en bereidingswijze aardbeien mascarponetaartje

  • een dichte vlaaivorm van 26 cm
  • 250 gram bloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 155 gram fijne suiker + 4 eetlepels extra
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 500 gram aardbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram slagroom
  • 1 vanillestokje

aardbeien mascarponetaartje aardbeien mascarponetaartje

  1. Mix in de keukenmachine de bloem, 80 gram suiker, boter, zout en amandelmeel.
  2. Voeg dan het ei toe en meng tot het een geheel vormt.
  3. Verpak het tenslotte in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven alvast voor op 185 graden Celcius.
  5. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  6. Rol het deeg uit en leg in de vorm. Druk de randen goed aan, prik vervolgens gaatjes in de bodem en dek af met een vel bakpapier.
  7. Vul de vorm met bakbonen of droge rijst en bak de bodem blind zo’n 15 minuten.
  8. Verwijder dan de bakbonen en bak de bodem nog eens 15 minuten tot hij gaar en goudbruin is.
  9. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  10. Klop de slagroom stijf.
  11. Roer de mascarpone los met 75 gram suiker en het merg uit het vanillestokje.
  12. Spatel vervolgens de slagroom er voorzichtig doorheen.
  13. Doe 10 aardbeien in een steelpan met 4 eetlepels suiker en 4 eetlepels water.
  14. Breng aan de kook en prak de aardbeien fijn met een vork. Laat het mengsel 5 minuten koken.
  15. Zeef de saus en laat afkoelen.
  16. Verdeel het mascarponemengsel over de bodem en verdeel de aardbeien erover.
  17. Schep tenslotte de saus er vlak voor het serveren op.

Ga jij dit aardbeien mascarponetaartje maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.