fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Trifle met limoncellocake, ananasroom en verse ananas

Trifle met limoncellocake, ananasroom en verse ananas

Zomer in een dessertglas! Deze trifle met limoncellocake, ananasroom en verse ananas is zoet en fris tegelijk en alleen voor volwassenen want naast limoncello zit er ook nog ananas likeur door de crème chantilly wat zorgt voor een heerlijke ananasroom! Het is een heerlijk zomers dessert wat perfect geserveerd kan worden na de barbecue. Wil je dit toetje nog wat extra’s meegeven? Grill de verse ananas dan nog even op de barbecue voor nog meer smaak!

Naar recept gaan
trifle met limoncello cake, crème chantilly en ananas

Verrassingspakket van BrandNewCake

Het leuke van dit nagerecht is dat het spontaan ontstond. Misschien heb je de afgelopen maanden gezien dat ik verschillende zoete baksels heb gemaakt met de producten van BrandNewCake. Ik maakte al een oranje koningstaart met lemoncurd en blauwe bessen (die je natuurlijk ook op een ander moment kunt eten). En ik maakte een heerlijke slof met rabarbercurd en roze meringue voor moederdag. Van tevoren had ik gekeken wat ik daarvoor wilde gebruiken van dit toffe merk maar nu verraste BrandNewCake mij met een box met allerlei mooie producten om mee aan de slag te gaan waaronder de mix voor limoncellocake en crème chantilly.

trifle met limoncello cake, crème chantilly en ananas

Eenvoudige trifle met limoncellocake, ananasroom en verse ananas

Ik ben gek op limoncello dus daar wilde ik mee aan de slag. Maar dan niet als hele cake. Ik dacht aan een cakerol maar omdat er een vriendin kwam eten, zou een dessert met limoncellocake ook heerlijk zijn! Tel daarbij op dat ik net een verse ananas had gekocht én ik zag nog ananaslikeur in de kast dus deze eenvoudige trifle met limoncellocake, ananasroom en verse ananas was geboren. Doordat je de cake op een bakplaat bakt, hoeft deze maar kort in de oven en ook de crème chantilly is zo klaar. Dit dessert kun je ook perfect van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Ideaal dus voor een gezellig etentje!

Natuurlijk kun je ook een variant voor kinderen maken, laat dan de alcohol in het recept weg en maak de crème chantilly met water in plaats van ananas likeur.

trifle met limoncello cake, crème chantilly en ananas

Trifle met limoncellocake, ananas en crème chantilly

Deze trifle met limoncellocake, ananas en crème chantilly is een heerlijk zomers dessert en heeft een extra alcoholische tic
Gang Dessert
Keuken Mediterraan
Trefwoord ananas, cake, crème chantilly, limoncello, trifle
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
samenstellen 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • mixer
  • ronde uisteker

Ingrediënten

  • 400 g limoncellocake mix BrandNewCake
  • 175 g roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1/2 verse ananas in stukjes
  • 150 g crème chantilly mix BrandNewCake
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g water
  • 50 g ananaslikeur
  • 8 tl limoncello
  • 1 el cacaonibs / chiazaad
  • 1 el ananas sprinkles

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht en bekleed een lage bakvorm van ongeveer 25 x 35 cm met bakpapier.
  • Klop de roomboter zacht en voeg de eieren en limoncellocake mix toe. Klop dit 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.
  • Schep het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig. Bak de cake in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  • Maak de crème chantilly door de mix met de melk, het water en de ananaslikeur 3 minuten met een garde te kloppen tot een stevige room.
  • Zet 4 glazen klaar en steek 8 rondjes uit de cake die in de glazen passen. Leg onderin elk glas een plakje cake en besprenkel dit met een theelepel limoncello.
  • Verdeel er wat ananas over en schep er een royale laag crème chantilly op.
  • Dek weer af met een plak cake en besprenkel met 1 tl limoncello.
  • Bedek de cake met wat crème chantilly en decoreer de trifle met verse ananas en de cacaonibs en / of chiazaad en sprinkles.
  • Koel bewaren tot gebruik.

Bewaar dit recept

Op Pinterest kun je makkelijk je favoriete desserts bewaren. Met onderstaande foto vind je het recept voor deze zomerse trifle met limoncellocake, ananasroom en verse ananas snel terug.

trifle met limoncellocake, ananasroom en ananas


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up