Bananencake met pinda’s, witte chocolade en karamel

Bananencake met pinda’s, witte chocolade en karamel

Je hebt mensen die dol zijn op alles met banaan erin en je hebt mensen, zoals ik, die maar af en toe kunnen genieten van gebak met banaan. Maar dan hoor ik om me heen weer enthousiaste verhalen over bananenbrood of bananen pancakes en dan krijg ik ineens trek in iets met banaan! Gelukkig deed ik deze maand weer mee met de #swiepswoepswap van foodblogger Mandy van Mandy and More en ik werd gekoppeld aan Melissa van Lislovescooking. Op haar blog staan heerlijke recepten die creatief zijn en glutenvrij. Ik maakte een variant op haar chunky monkey cake en bakte er deze bananencake met pinda’s, witte chocolade en karamel mee.

bananencake met pinda's, witte chocolade en karamel

Gluten- en lactosevrij

Overigens is mijn variant van deze bananencake niet glutenvrij. Dat had ik achteraf gezien beter wel kunnen doen want afgelopen vrijdag kreeg ik de uitslag van een EMB test waaruit blijft dat ik gevoelig ben voor gluten en tarwe. Binnenkort ga ik er een uitgebreide blog over schrijven want aankomende maand ga ik dus gluten- en lactosevrij eten! Ik ben enorm benieuwd. Deze bananencake met pinda’s, witte chocolade en karamel is trouwens al even op en ik heb er, zoals in heel de Corona tijd, allemaal mensen blij mee gemaakt!

bananencake met pinda's, witte chocolade en karamel

Bananencake met pinda’s, witte chocolade en karamel

De Chunky Monkey Cake van Lis heb ik eigenlijk gelaten zoals deze is. Ik heb alleen de kaneel weg gelaten en karamelsaus toegevoegd omdat ik dat een mooie combi vind met banaan en pinda’s. Het is een recept dat snel gemaakt is en dus zo in de oven staat. Ideaal ook om je te rijpe bananen in te verwerken ook al zijn dat er bij mij altijd meer dan 2 haha. Nou ja, dan maar 2 keer deze bananencake met pinda’s, witte chocolade en karamel maken en dat wil je want het smaakt naar chunky monkey ijs! Ik gebruik trouwens een vierkante brownievorm. Die vind ik ideaal voor recepten zoals deze. Het bakt gelijkmatig en het is makkelijk in stukjes te snijden!

Bananencake met pinda’s, witte chocolade en karamelsaus

Gang Tussendoortje
Trefwoord bakken, bananen, chocolade, pinda
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 16 personen

Equipment

 • bakblik van 25 x 25 cm

Ingrediënten

 • 2 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 100 g roomboter
 • 150 g zelfrijzend bakmeel
 • 80 g donkerbruine basterdsuiker
 • 50 g witte chocolade in stukjes
 • 50 g gezouten pinda's + extra
 • 8 digestive koekjes in stukjes
 • 4 el karamelsaus

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
 • Prak de bananen fijn en zet apart.
 • Klop de boter met de suiker romig en voeg de eieren en bananen toe.
 • Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor gevolgd door de witte chocolade, pinda's en de helft van de koekjes.
 • Schep het beslag in de bakvorm en verdeel er nog wat pinda's en de rest van de koekjes over.
 • Schenk er vervolgens wat karamelsaus over en bak de cake 25 – 30 minuten.
 • Garneer voor serveren met extra karamelsaus.
bananencake met pinda's, witte chocolade en karamel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.