fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Aardbeien limoen kwarktaart

Aardbeien limoen kwarktaart

Het allerlekkerste fruit? Voor vele mensen zijn dat toch wel aardbeien. Lekker fris, knapperig en zoet. En wat zijn ze altijd mooi om te zien! Lekker blozend en op en top zomer. Dat we tegenwoordig dankzij de telers al in het voorjaar enorm kunnen genieten van de heerlijkste zomerkoninkjes is alleen maar extra leuk! Voor de maandelijkse foodblogswap en deze keer kon ik kiezen van Out mijn keuken. Vanwege het mooie weer koos ik voor een frisse aardbeien limoen kwarktaart met een bodem van kokos shortbread om het geheel extra tropisch te maken!

aardbeien limoen kwarktaart

Kwarktaart en cheesecake

Ik ben dol op kwarktaarten! En op cheesecakes. Meestal is de Nederlandse kwarktaart een ongebakken taart die je maakt met gelatine en die je vervolgens laat opstijven in de koelkast. Cheesecakes maak je op basis van roomkaas en zijn soms no bake dus net als de Nederlandse kwarktaart met gelatine en soms worden ze gebakken. Je krijgt dan een hele andere structuur. Wat vaster maar ook heel erg romig. Eigenlijk zijn ze niet met elkaar te vergelijken en ik vind zowel de gebakken cheesecake als de no bake cheesecake heerlijk. Kwarktaart leent zich perfect voor frisse fruitsmaken. Omdat de kwark ook al lekker fris is, vult dat elkaar goed aan. Op de site van Out mijn keuken staat deze heerlijke Limoen kwarktaart en ik maakte er mijn eigen variatie op door een bodem te bakken van kokos shortbread en er aardbeien door te doen.

aardbeien limoen kwarktaart

Bodem van shortbread voor de aardbeien limoen kwarktaart

Naast kwarktaart en cheesecake ben ik dol op shortbread! Niet alleen zo als koekje maar ook als taartbodem! Deze aardbeien limoen kwarktaart wordt helemaal lekker door de zelfgebakken bodem van shortbread. Deze bodem kun je prima van tevoren bakken en eventueel invriezen. De kwarktaart krijgt een lekker tropisch accent door deze kokosbodem. Tenslotte nog even een tip over het gebruik van gelatine. Er wordt altijd gezegd dat je dat maar 10 minuten moet laten weken maar ik heb geleerd dat je het het beste zo lang mogelijk kunt laten weken. Zet dit dus alvast klaar voordat je het shortbread gaat maken. Knijp het daarnaast niet enorm stevig uit. Zo maak je het alleen maar kapot. Je kunt het gewoon pakken en met het aanhangende water oplossen in de vloeistof naar keuze.

aardbeien limoen kwarktaart

Aardbeien limoen kwarktaart

Gang taart
Trefwoord aardbeien, kokos, kwarktaart, limoen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Koeltijd 4 uur 30 minuten
Totale tijd 5 uur 30 minuten
Porties 12 personen

Equipment

  • springvorm van 24 cm
  • bakpapier
  • staafmixer

Ingrediënten

Kokos shortbread

  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 40 gram maizena
  • 185 gram bloem
  • 60 gram geraspte kokos

Limoenkwarkvulling

  • 250 ml slagroom
  • 500 gram kwark
  • 60 gram suiker
  • 2 limoenen
  • 8 blaadjes gelatine

Aardbeiensaus

  • 500 gram aardbeien
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Rooster de kokos in een droge koekenpan en mix de roomboter met de poedersuiker luchtig en romig. Voeg het vanille extract toe.
  • Zeef de bloem en maizena en meng het rustig met het botermengsel. Roer de geroosterde kokos erdoor.
  • Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm met bakpapier en vet in.
  • Druk het shortbread deeg op de bodem en verdeel zo egaal mogelijk. Dit gaat het beste met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas.
  • Zet minimaal een half uur afgedekt in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  • Bak de shortbread bodem 20 minuten en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en rasp de schil van 1 limoen. Pers de limoenen uit en zet het sap apart.
  • Meng de kwark, de limoenrasp en suiker door de slagroom.
  • Verwarm het limoensap en los hier de gelatine in op. Laat het iets afkoelen en roer het door het slagroom kwarkmengsel. Giet dit op de shortbread bodem.
  • Houd een stuk of 10 aardbeien apart ter decoratie. Ontkroon de rest en doe ze in een steelpan.
  • Pureer de aarbeien met de suiker, verwarm en los de gelatine erin op.
  • Laat iets afkoelen en giet dan spiraalsgewijs op de limoenkwarkvulling. Trek er met een satéprikker een patroon in.
  • Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Decoreer met aardbeien.

Recepten voor kwarktaart en cheesecake

Gek op kwarktaarten en soortgelijke taarten? Bekijk dan ook zeker het recept voor

Ga jij deze aardbeien limoen kwarktaart maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



9 thoughts on “Aardbeien limoen kwarktaart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen