amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel

Amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel

Het idee voor deze amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik had nog een zak amaretti koekjes liggen en die zijn zo enorm smaakvol dat ik bedacht dat ze ideaal zouden zijn voor een heerlijke cheesecake. Deze keer is het een no bake cheesecake geworden en omdat bij amaretti natuurlijk amaretto hoort, ging dat ook in de cheesecake voor wat extra smaak. Daarbij maakte ik in amaretto gekarameliseerde appels en je eet je vingers erbij op! Het is een makkelijk recept dat je het beste 1 dag van tevoren kunt bereiden omdat de cheesecake moet opstijven. En omdat de amaretto wordt verhit, kunnen kinderen hier ook gewoon van genieten! Fijne zondag!

amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel

amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel

Voor 12 stukjes

Bereidingstijd

35 minuten

Koeltijd

4 uur – 1 nacht

Niveau

Eenvoudig

Ingrediënten

  • 200 g amaretti koekjes
  • 75 gram roomboter
  • 600 g roomkaas
  • 200 g slagroom
  • 50 ml amaretto (likeur)
  • 150 g suiker
  • 5 gelatine blaadjes
  • 4 appels
  • 50 g roomboter
  • 50 gram suiker
  • 75 ml amaretto (likeur)
amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel

Bereidingswijze amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel

  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  • Maal de amaretti koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een zipzak en rol ze fijn met de deegroller.
  • Smelt de roomboter en meng dit door de amarettikruimels.
  • Leg een vel bakpapier in een rechthoekige of vierkante vorm. Ik gebruikte een rechthoekige vorm van 20 x 30 cm. Maak het bakpapier eerst licht vochtig en verkreukel het, het blijft dan beter op zijn plaats in de vorm.
  • Verdeel het amaretti botermengsel over de bodem en druk goed aan met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel.
  • Breng vervolgens 50 ml amaretto in een steelpan aan de kook, haal van het vuur af en los hier de uitgelekte gelatine in op.
  • Klop de roomkaas met de suiker los en voeg dan de slagroom toe. Klop dit tot stijve pieken.
  • Klop er rustig de amaretto door en verdeel dit over de amaretti bodem.
  • Dek de cheesecake dan af en laat deze minstens 4 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Om de cheesecake af te maken ga je verder met het maken van de gekarameliseerde appel. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Smelt de roomboter in een koekenpan, voeg de appelblokjes, amaretto en suiker toe en laat dit op middelhoog vuur onder af en toe roeren, karameliseren. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
  • Laat de appel iets afkoelen en schep op de in stukjes gesneden cheesecake.
  • Bewaar de amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel in de koelkast.

Gek op gebak met appel? Bekijk dan ook eens:

Ga jij deze amaretto cheesecake met gekarameliseerde appel maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.