Peanut butter cookies

Peanut butter cookies

Ik moest me er toch maar eens aan wagen. Zelf peanut butter cookies maken stond al een tijdje op mijn lijstje en nu heb ik dan eindelijk een recept voor deze heerlijke koekjes voor jullie! Ik hou zelf eigenlijk niet zo van pindakaas maar mijn man is er gek op dus dan is het wel leuk om af en toe iets speciaal voor hem te bakken. Uiteraard heb ik wel geproefd van deze peanut butter cookies en ik moet zeggen dat ik ze zelfs lekker vind! 😄
See for yourself, ze zijn makkelijk te maken en dus ook heel erg lekker!

peanut butter cookies

Ingrediënten en bereidingswijze peanut butter cookies

 • 50 gram zachte roomboter
 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 50 gram pindakaas
 • 1 losgeklopt ei
 • 1 theelepel vanille extract
 • 200 gram bloem
 • 1/2 theelepel baking soda (of eventueel een halve theelepel bakpoeder)
 1. Klop de roomboter samen met de suiker zacht en romig.
 2. Voeg dan de pindakaas, het ei en vanille extract toe.
 3. Tenslotte voeg je de bloem en baking soda toe.
 4. Meng alles tot een samenhangend deeg en laat het, verpakt in huishoudfolie, een half uurtje rusten in de koelkast.
 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
 6. Maak balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze een beetje plat met een vork.
 7. Bak de peanut butter cookies in 10 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.

Nog meer maken met pindakaas? Wat denk je van:

Ga jij deze peanut butter cookies maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.