Vier kazen quiche met spinazie

Vier kazen quiche met spinazie

Bijna iedere maand doe ik weer mee aan de #swiepswoepswap van Mandy and More waarbij je je eigen draai geeft aan het recept van een collegablogger. Deze keer had Mandy mij gekoppeld aan Tamara van foodblog Aan Tafel met Tammie en daar was ik enorm blij mee! Tamara is een super gezellige en lieve Bourgondiër en haar liefde voor kaas en wijn is ongeëvenaard. Daar moest natuurlijk iets mee gemaakt worden dus ik gaf een draai aan haar recept en maakte deze te gekke vier kazen quiche met spinazie.

Variëren met kaassoorten voor een heerlijke combinatie

Tamara heeft allemaal heerlijke recepten op haar blog staan waarvan het water me in de mond loopt. Haar rendang is befaamd en ik zie ook regelmatig de lekkerste barbecue recepten voorbij komen. Vorig jaar heb ik Tamara vast mogen leggen tijdens een fotoshoot en daar kwam het grote boek voor kaaskenners tevoorschijn. Ik ben zelf ook gek op kaas en op goede wijn dus deze match heeft Mandy weer goed gemaakt. Anyway, terug naar deze fantastische quiche. Het originele recept is met mozzarella, gorgonzola, pecorino en geitenkaas. Zoals ze al zegt, kun je hier perfect restjes kaas voor gebruiken en ik had zelf nog een stukje cheddar, taleggio en roomkaas in huis. Daar heb ik nog wat Emmentaler bij gedaan en hallo goddelijke kaascombinatie! Wel voegde ik als gezonde tegenhanger spinazie toe en ik gebruikte quiche- en taartdeeg in plaats van bladerdeeg. Als je een hartige taart met 4 soorten kaas maakt dan weet je dat je deze met best een hoop mensen kunt delen want zo’n quiche is best machtig.

Makkelijk recept voor vier kazen quiche met spinazie

Het is trouwens een enorm makkelijk recept en het is absoluut niet veel werk om deze heerlijke quiche te maken. Zorg er wel voor dat je goed het vocht uit de pan met de spinazie haalt want anders wordt de bodem niet goed gaar. Varieer zelf trouwens ook gewoon met de soorten kaas in dit recept. Heb jij toevallig nog andere soorten in huis, gebruik die dan gewoon en wees niet bang om te experimenteren. Drink er een goed glas stevige rode wijn bij en geniet!

vier kazen quiche met spinazie

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord cheddar, emmentaler, kaas, roomkaas, spinazie, taleggio
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 1 rol quiche- en taartdeeg rond
  • 1 el olijfolie
  • 2 middelgrote uien in halve ringen
  • 1 laurierblaadje
  • 400 gram spinazie
  • 100 gram taleggio in blokjes
  • 75 gram emmentaler in blokjes
  • 60 gram cheddar in blokjes
  • 200 gram roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het quiche- en taartdeeg alvast uit de koelkast.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met het laurierblaadje in ongeveer 5 minuten tot deze zacht is.
  • Verhoog het vuur en voeg de spinazie toe. Laat dit slinken en breng op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje
  • Rol het quiche- en taartdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit in een quichevorm en verdeel hier het spinaziemengsel over. Let op dat je het goed laat uitlekken.
  • Verdeel de blokjes kaas hierover.
  • Klop de roomkaas los met de slagroom, eieren en Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk het mengsel over de vulling en bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Hou je van quiche en hartige taart?

Heerlijk als lunch, als onderdeel van de maaltijd of een stuk tussendoor. Quiche of hartige taart smaakt altijd goed! Bekijk ook eens deze recepten:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.