quiche met broccoli, paprika en cashewnoten

Quiche met broccoli, paprika en cashewnoten

Ik maak eigenlijk niet zo vaak quiche. Geen idee waarom want het is ideaal als je restjes op moet maken en je kunt het goed van tevoren maken. Deze quiche is goed gevuld met lekker veel groenten. De cashewnoten zorgen voor wat bite. Uiteraard kun je in zo’n quiche volop variëren qua groenten maar deze quiche met broccoli, paprika en cashewnoten is een erg lekkere combi!

Quiche met broccoli, paprika en cashewnoten

Voor 4 – 6

personen

Bereidingstijd

20 minuten

Oventijd

45 minuten

Niveau

Eenvoudig

quiche met broccoli, paprika en cashewnoten

ingrediënten

  • Deeg voor quiche en hartige taart
  • 400 – 500 gram broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 3 geroosterde paprika’s in reepjes
  • 5 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram brie
  • 75 gram cashewnoten (ongezouten)
  • peper en zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • olijfolie

bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in ongeveer 8 minuten.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui.
  • Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee.
  • Doe de broccoli, geroosterde paprika en de helft van de cashewnoten erbij.
  • Breng alles op smaak met de kruiden en peper en zout.
  • Leg het deeg met bakpapier in een quichevorm en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel het broccoli paprika mengsel over de bodem.
  • Klop de eieren met de slagroom en wat peper en zout los.
  • Verdeel het eimengsel vervolgens over de broccoli.
  • Snijd de brie in plakjes en verdeel over de quiche en bestrooi met de overige cashewnoten.
  • Bak de quiche met broccoli, paprika en cashewnoten in 45 minuten goudbruin en gaar.
quiche met broccoli, paprika en cashewnoten

Bekijk ook eens deze recepten voor hartige taart en quiche

Ga jij deze quiche met broccoli, paprika en cashewnoten maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.