Pastinaaktaartjes met brie
Inhoudsopgave
Hartige mini pastinaaktaartjes met brie
Deze hartige pastinaaktaartjes met brie moet je echt eens proberen! Pastinaak is een beetje zoet en je kunt er veel kanten mee op: roosteren in de oven, door de stamppot of in hartige taartjes zoals deze pastinaaktaartjes met brie. Ik ben gek op pastinaak! Toen ik nog een volkstuin had, heb ik de pastinaak nog in de sneeuw geoogst! Nu heb ik maar een klein stukje moestuin in de tuin en haal ik het bij de supermarkt. Inmiddels is het goed verkrijgbaar.
Recept met pastinaak
Pastinaak is een winterse groente die nog lekkerder wordt van een beetje kou! Het is tussen maart en oktober goed verkrijgbaar dus dan kun je er volop mee aan de slag. Pastinaak is het broertje van de wortel en heeft een friszoete smaak. Het is een uitstekende vervanger voor aardappelen door de structuur en je kunt er niet alleen hartige gerechten mee maken, maar ook zoete! Zo maakte ik al eens een peren pastinaakcake! Echt heel lekker en weer eens wat anders dan de klassieke carrot cake. Deze pastinaaktaartjes met brie zijn romig en de tijm maakt het net wat frisser!
Makkelijk voor- of bijgerecht om voor te bereiden
Dit recept is zowel lekker als makkelijk. Ideaal voor wanneer je gasten krijgt want je kunt het alvast voorbereiden en daarna nog even afbakken! Haal dan 5 minuten van de totale tijd af en zet ze voor serveren nog 10 minuten in de oven op 160 graden. Het is daarnaast een heel feestelijk gerechtje dus zet het ook eens met een feestje op een buffet of serveer het als voorgerecht bij een speciale gelegenheid.
Pastinaaktaartjes met brie
Equipment
- 6 kleine quichevormpjes
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg
- 1 à 2 rode uien
- 3 pastinaken
- 200 ml room
- 2 eieren
- 150 gram roombrie
- roomboter
- 6 takjes tijm en extra om te garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet 6 tartelette vormpjes van 10 cm doorsnede in met boter.
- Bekleed ze met bladerdeeg. Rek het bladerdeeg eventueel een beetje op.
- Ris de tijmblaadjes van de takjes af en leg ze op de bodem.
- Snijd de ui doormidden en vervolgens in dunne halvemaantjes.
- Schil en snijd de pastinaak in dunne plakjes.
- Leg de ui en de pastinaak om en om in de vormpjes.
- Meng de room met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
- Giet het roommengsel over de pastinaak tot hij net onder staat.
- Vouw de deegrand een beetje over de groenten en leg er per taartje 2 plakjes roombrie op.
- Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer met een frisse salade.
Lekkere recepten met pastinaak
En als je dan nog vaker pastinaak wil eten, heb ik natuurlijk allemaal lekkere suggesties voor je! Wat denk je van: