Pastinaaktaartje met brie

Pastinaaktaartjes met brie

Hartige minitaartjes

Ik ben gek op pastinaak. Toen ik nog een volkstuin had, heb ik de pastinaak nog in de sneeuw geoogst! Nu heb ik maar een klein stukje moestuin in de tuin en haal ik het bij de supermarkt. Inmiddels is het goed verkrijgbaar. Pastinaak is een beetje zoet en je kunt er veel kanten mee op: roosteren in de oven, door de stamppot of in hartige taartjes zoals deze pastinaaktaartjes met brie.

Pastinaaktaartje met brie

Recept met pastinaak

Dit recept is perfect voor voor elke dag met de zoete smaak van de pastinaak en het romige van de brie en de room. Ik vond het originele recept voor pastinaaktaartjes met brie op de site van ZTRDG en heb het een beetje aangepast. En als je dan nog pastinaak over hebt, dan kun je voor de dagen erna deze heerlijke peren & pastinaaksoep maken van Homecooking Dept. Echt een aanrader!

Ingrediënten en bereidingswijze pastinaaktaartjes met brie

Voor 6 taartjes:

  • roomboter
  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg
  • 6 takjes tijm en extra om te garneren
  • 1 à 2 rode uien
  • 3 pastinaken
  • 200 ml room
  • 2 eieren
  • 150 gram roombrie
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Vet 6 tartelette vormpjes van 10 cm doorsnede in met boter.
  3. Bekleed ze met bladerdeeg. Rek het bladerdeeg eventueel een beetje op.
  4. Ris de tijmblaadjes van de takjes af en leg ze op de bodem.
  5. Snijd de ui doormidden en vervolgens in dunne halvemaantjes.
  6. Schil en snijd de pastinaak in dunne plakjes.
  7. Leg de ui en de pastinaak om en om in de vormpjes.
  8. Meng de room met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
  9. Giet het roommengsel over de pastinaak tot hij net onder staat.
  10. Vouw de deegrand een beetje over de groenten en leg er per taartje 2 plakjes roombrie op.
  11. Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer met een frisse salade.

Kijk voor nog meer hartige taarten eens bij: Quiche met broccoli, paprika en cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.