Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaaktaartjes met brie
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
voorgerecht
Porties
6
personen
Equipment
6 kleine quichevormpjes
Ingrediƫnten
1
rol Tante Fanny vers bladerdeeg
1 Ć 2
rode uien
3
pastinaken
200
ml
room
2
eieren
150
gram
roombrie
roomboter
6
takjes
tijm en extra om te garneren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet 6 tartelette vormpjes van 10 cm doorsnede in met boter.
Bekleed ze met bladerdeeg. Rek het bladerdeeg eventueel een beetje op.
Ris de tijmblaadjes van de takjes af en leg ze op de bodem.
Snijd de ui doormidden en vervolgens in dunne halvemaantjes.
Schil en snijd de pastinaak in dunne plakjes.
Leg de ui en de pastinaak om en om in de vormpjes.
Meng de room met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
Giet het roommengsel over de pastinaak tot hij net onder staat.
Vouw de deegrand een beetje over de groenten en leg er per taartje 2 plakjes roombrie op.
Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer met een frisse salade.
Trefwoord
brie, hartige taart, pastinaak