Quiche met broccoli en gerookte kip

Quiche met broccoli en gerookte kip

Quiches en / of hartige taarten zijn makkelijk te maken en je kunt er veel kanten mee op qua smaak. Ze zijn ook ideaal voor het verwerken van restjes! Maar wanneer is het nu een quiche en wanneer een hartige taart? Dat wist ik eigenlijk ook niet dus ik heb het voor jullie opgezocht. Een quiche is een hartige taart die gevuld is met opgeklopte eieren, vaak gemengd met crème fraîche. Een hartige taart is alleen niet altijd een quiche, bijvoorbeeld als er een tomatensaus als vulling wordt gebruikt. In ieder geval is het heerlijk! Deze quiche met broccoli en gerookte kip heeft een vulling van ei dus met recht een quiche!

Makkelijk en snel

Serveer het als hoofdgerecht met een lekkere salade, als lunch eet je een stuk dat je hebt meegenomen naar je werk (want koud smaakt het ook goed) of serveer het in kleine puntjes op een feestje! In dit recept heb je alleen wat voorbereiding nodig voor de ingrediënten en daarna kan het 40 – 45 minuten in de oven en heb jij je handen vrij. Helemaal met het kant en klare quiche en hartige taartdeeg van is het echt snel gedaan. Je rolt het zo uit in de vorm en klaar is kees. Ik vind het in ieder geval superhandig in gebruik!

Quiche met broccoli en gerookte kip

quiche met broccoli en gerookte kip

Voor 4 – 6

personen

Bereidingstijd

20 minuten

Oventijd

45 minuten

Niveau

eenvoudig

ingrediënten

  • 1 rol koelvers quiche en hartige taartdeeg
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 gram gerookte kipfiletreepjes
  • Provencaalse kruiden
  • 3 geroosterde paprika’s uit pot, in reepjes
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 5 eieren
  • 50 ml melk
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Kook de broccoli beetgaar en giet af.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui.
  • Voeg vervolgens de broccoli, kipreepjes en paprika toe en bak kort mee.
  • Breng op smaak met de provencaalse kruiden en peper en zout en laat afkoelen.
  • Vet een quichevorm van 26 cm licht in met wat olie en bekleed met het hartige taart deeg.
  • Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking.
  • Klop 5 eieren met de melk en wat peper en zout los.
  • Schep de broccolivulling in de taartvorm en schenk dan het eimengsel erover.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak in zo’n 40 – 45 minuten gaar en goudbruin in de oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.