Mini groene asperge quiches

Mini groene asperge quiches

Jullie zijn wel van mij gewend dat ik regelmatig mee deed aan de Foodblogswap waarbij ik een recept van een andere foodblogger een draai geef en er zo een nieuw recept van maak. Deze maand doe ik aan een soortgelijk iets mee en dat is de Swiepswoepswap van Mandy van Mandy & More. Een hele grappige naam voor ongeveer hetzelfde principe en ik mocht een recept kiezen van de blog van Nienke van Foxilicious. Meestal kijk ik wat ik nog in huis heb en probeer ik daar dus een recept mee te maken. Deze keer had ik nog groene asperges en daar maakte ik deze mini groene asperge quiches mee.

mini groene asperge quiches

Vegetarisch en kidsproof

De recepten op Foxilicious zijn vegetarisch en kidsproof. Leuk om weer eens een andere insteek te zien. Zelf zegt Nienke erbij dat kidsproof niet betekent dat dat een garantie is dat je kinderen het ook echt gaan eten en daar weet ik alles van haha. Op mijn blog zijn de meeste gerechten ook kidsproof maar die van mij eten nog geen 5% van alles wat ik maak. Helaas. De asperge-ui taartjes waar ik mijn recept op baseerde zijn ook zeker kidsproof maar mijn jongens proeven het niet eens haha. Ach, ooit gaan ze heus wel normaal eten. En ik eet gewoon een restje als lunch, ook geen straf. Ik heb trouwens wel ham toegevoegd maar dat kun je gerust weglaten voor een vega versie

Mini groene asperge quiches

Recipe by Debbie

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 35 minuten

Ingrediënten

 • 350 gram groene asperges

 • 3 sjalotten, in dunne ringen

 • 100 gram bourgondische ham, in stukjes

 • 150 gram ricotta

 • 3 eieren

 • 1 eetlepel citroensap

 • 1 tl gedroogde peterselie

 • 1 eetlepel balsamicoazijn

 • peper en zout

 • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)

 • 1 el olijfolie

 • extra: 6 kleine quiche vormpjes

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet 6 kleine quichevormpjes in.
 • Laat het hartige taartdeeg ontdooien op kamertemperatuur.
 • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur aan.
 • Voeg de balsamicoazijn en wat peper en zout toe en laat de sjalotten zachtjes in 20 minuten karamelliseren.
 • Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook en snijd de houtige uiteindes van de asperges.
 • Snijd de asperges in stukken van ongeveer 7 cm en kook ze beetgaar in 7 minuten.
 • Klop de eieren los met de ricotta, het citroensap en de peterselie. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
 • Leg een plakje deeg in elk quiche vormpje en verdeel er de sjalotten, ham en asperges over.
 • Schenk het ricotta eimengsel erover en bak ze in 35 minuten goudbruin en gaar.

Tips

 • Laat voor een vega versie de ham weg
 • Ook lekker met gerookte zalm of garnalen

Meer maken met asperges?

Ga jij deze mini groene asperge quiches maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.