citroenspaghetti met groene asperges

Citroenspaghetti met groene asperges

Geniet van de kleine dingen

De kleine simpele dingen in het leven maken het vaak tot een feestje. Ik vind vaak dat de simpelste gerechten je zo’n goed gevoel kunnen geven! Je kunt optimaal genieten en hoeft er maar weinig moeite voor te doen. Het enige dat je nodig hebt, zijn wat eenvoudige ingrediënten. Deze citroenspaghetti met groene asperges is daar een goed voorbeeld van.

citroenspaghetti met groene asperges

Groene asperges

Ik vind groene asperges best een beetje ondergewaardeerd. Iedereen is lyrisch over de witte asperges en logisch want die zijn heerlijk maar de groene zijn minstens zo lekker! Bovendien zijn ze wat steviger waardoor je ze prima kunt grillen en je hoeft ze niet te schillen. De combinatie met de citroenspaghetti is heerlijk! Smullen voor iedereen en met een frisse witte wijn erbij maak je er helemaal een feestje van! Als je van groene asperges houdt, moet je ook eens dit maken: Omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal. Een luxe gerechtje met de verrukkelijke combi van zalm en asperges!

Ingredienten en bereidingswijze citroenspaghetti met groene asperges

  • 300 gram spaghetti
  • 300 gram groene aspergetips
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 125 gram mascarpone
  • Sap van 1/2 tot een hele citroen
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra voor serveren
  • Peper en zout
  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  2. Was dan de asperges en doe ze in een grote kom.
  3. Schep ze vervolgens om met de geperste knoflook, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout.
  4. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Verhit een grillpan en gril de asperges in 5 minuten beetgaar.
  6. Giet de spaghetti af maar houd wat van het kookvocht achter. Ongeveer 50 à 100 ml.
  7. Roer de mascarpone en sap van een halve citroen door de pasta. Proef of er meer citroensap door moet.
  8. Schep tenslotte de asperges en Parmezaanse kaas erdoor en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de citroenspaghetti met groene asperges met wat extra Parmezaanse kaas.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.