Omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal

Omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal

Pasen

Het is alweer bijna Pasen! Dit jaar valt het vroeg en komen we eind maart alweer bij elkaar voor de Paasbrunch. Nou vind ik een brunch altijd erg gezellig maar er moet natuurlijk wel wat lekkers op tafel komen! De komende weken ga ik daarom wat Paasrecepten plaatsen die je goed van tevoren kunt maken zodat je op eerste Paasdag rustig aan kunt doen. Dit omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal is de eerste die ik met jullie deel!

omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal

Paasbrunch

Als ik denk aan een Paasbrunch dan denk ik aan eieren, gerookte zalm, lekkere broodjes en verse jus d’orange. Met die eerste 2 ingrediënten wilde ik iets anders maken dan de standaard gerechtjes. Maar het moet natuurlijk wel op en top Pasen uitstralen. Dus toen ontstond dit omeletrolletje. Een heerlijk gekruide omelet, gevuld met gerookte zalm, kort geblancheerde groene asperges en zeekraal en daarbij een frisse citroenmayonaise met dille. Lekker toch?! Je kunt dit recept gewoon een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal

Ingrediënten en bereidingswijze omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal

Voor ongeveer 10 rolletjes

  • 4 eieren
  • 40 ml halfvolle melk
  • 100 gram gerookte zalm
  • 6 groene asperges
  • 30 gram zeekraal
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • dille (vers of gedroogd)
  • peper en zout
  1. Start met de omelet. Kluts de eieren met de melk, peper, zout en een theelepel dille.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan (ik gebruikte er een van 22 cm) en giet het eimengsel erbij.
  3. Laat dit op matig vuur met een deksel erop rustig bakken totdat de bovenkant niet meer vloeibaar is. Laat de omelet afkoelen.
  4. Breng een ruime pan met een klein laagje gezouten water aan de kook.
  5. Snijd de onderkanten van de asperges en spoel ze af.
  6. Blancheer de asperges 3 à 4 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt.
  7. Voeg de laatste minuut de zeekraal toe. Laat vervolgens uitlekken.
  8. Meng voor de citroenmayonaise de mayonaise met 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, een snufje dille en peper en zout.
  9. Beleg de omelet met de zalm, verdeel er vervolgens de asperges en zeekraal over en rol voorzichtig maar wel stevig op.
  10. Als je hem de volgende dag serveert, kun je de rol het beste in huishoudfolie verpakken en in de koelkast leggen.
  11. Steek er, voordat je hem aan gaat snijden, cocktailprikkers in en snijd de rol in plakjes.
  12. Ik zou ze iets dunner snijden dan op de foto anders is het een hele hap 😉
  13. Besprenkel met wat citroenmayonaise en eet smakelijk!

Nog wat laatste tips:

  • je kunt de zeekraal ook weglaten, mocht je er niet van houden
  • dit gerecht is ook lekker met surimi


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.