Tomatensoep
Tomatensoep is een echte klassieker, het komt volgens mij bij iedereen wel eens op tafel. Bij ons is het vooral favoriet bij de kinderen en daar ben ik blij om want zo krijg ik er lekker veel groenten in! Deze soep is in een half uurtje klaar al wordt het natuurlijk lekkerder als je hem langer laat pruttelen. Maar aangezien we met de eerste mooie dag van het jaar geen zonnestraaltje willen missen, koken we deze makkelijke en snelle tomatensoep!
Inhoudsopgave
Ingrediënten en bereidingswijze tomatensoep
Voor een grote pan soep:
- een grote rode ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 kleine winterpeen
- 3 blikken gepelde tomaten
- 1 teen knoflook
- 1,2 liter water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 groentebouillonblokjes
- eventueel wat blaadjes basilicum en vermicelli
- Snijd de ui, bleekselderij, wortel en knoflook in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de groenten toe. Laat zachtjes smoren.
- Als de ui glazig is, voeg je de tomaten, een liter water en de bouillonblokjes toe. Vergeet niet om de blikken van de tomatenblokjes even goed te legen door er een scheutje water in te doen en dit bij de soep te doen.
- Breng het mengsel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Langer mag uiteraard!
- Pureer de soep tenslotte glad met een staafmixer en serveer met wat basilicum.
Tips:
- Wil je een meer vullende soep, voeg dan de laatste 5 minuten wat vermicelli toe.
- Je kunt voor extra groenten ook een courgette in blokjes meebakken.
- Gebruik gepelde tomaten van goede kwaliteit! Bij sommige goedkopere merken smaakt de soep zuur.
Hou je van soep? Bekijk dan ook eens deze recepten
- Kruidige wortelsoep met linzen
- Broccolisoep met gerookte forel
- Kokossoep met kip
- Geroosterde bloemkool kikkererwtensoep
- Noedelsoep met gamba’s
Wil je dit recept bewaren?
Bewaar het recept voor tomatensoep makkelijk met onderstaande foto op Pinterest.