fbpx

Romige oude kaas pesto dip

Romige oude kaas pesto dip

Wat is dit een lekker! Deze romige oude kaas pesto dip zet jij in een handomdraai zelf op tafel. Met de feestdagen voor de boeg waarbij we zeer waarschijnlijk het thuis weer gezellig gaan maken, is iets extra’s op tafel zeker welkom! Je kunt natuurlijk allerlei kant-en-klare producten kopen bij de supermarkt, want het luxe assortiment is ontzettend uitgebreid maar ik maak liever iets zelf.

romige oude kaas pesto dip

Zelf maken heeft voordelen

Waarom zou je zelf je dips en spreads en smeersels maken? Er is zoveel aanbod en het is lekker makkelijk. Zelf koop ik ook weleens iets. Maar vervolgens kijk ik op de verpakking naar de ingrediënten en dan schrik ik. Het meeste herken ik namelijk niet eens. Zoveel smaakversterkers en andere dingen om het langer houdbaar te maken… Dan heb ik alweer gegeten en gedronken. En met een paar ingrediënten maak je zelf de lekkerste hapjes, dips en gerechten. Zoals deze romige oude kaas pesto dip!

romige oude kaas pesto dip

Romige oude kaas pesto dip

Het maken van deze dip of spread is een fluitje van een cent. Ik maak de pesto uiteraard ook zelf en met een staafmixer is dat zo gedaan. Wel zo lekker, want zo kun je het op smaak brengen hoe je zelf wil. In dit recept geef ik je de hoeveelheden, maar als je meer pesto erin wil, kan dat natuurlijk! Of je kunt bijvoorbeeld nog knoflook toevoegen of wat paprikapoeder. Maak er vooral lekker je eigen dip van!

romige oude kaas pesto dip

Romige oude kaas pesto dip

Gang Borrelhapje
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

Pesto

  • 50 gram verse basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 6 à 7 el olijfolie + extra indien nodig
  • peper en zout

Romige oude kaas pesto dip

  • 200 gram roomkaas
  • 2 el mayonaise
  • 85 gram oude geraspte kaas
  • 3 el pesto
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hoge maatbeker en pureer tot een romig geheel. Het mag best wat grover blijven, dit is afhankelijk van je voorkeur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de roomkaas los met de mayonaise. Schep hier de pesto en de oude kaas door en breng op smaak met peper en zout.
  • Lekker op brood of op toast!

Maak je borrelplank compleet met deze hapjes

Ga je voor een complete borrelplank? Dan kun je deze romige oude kaas pesto dip aanvullen met één of meerdere van de volgende recepten:

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen