borrelhapjes boursin

Borrelhapjes met Boursin

 

Ik mocht weer wat uitproberen! Dit keer doe ik als bloginsider mee aan een leuke actie van Uit Pauline’s Keuken x Boursin. Ik kreeg deze week een mooi pakketje thuisgestuurd waarmee ik voor de #VrijMiBoursin (vrijdag middag borrel) lekkere borrelhapjes kon maken. Ik maakte 2 verschillende hapjes: paprikarolletjes met Boursin en rookvlees en bruschette met Boursin en gekarameliseerde ui. Wij dronken er een frisse Hugo bij, een wijncocktail met vlierbloesem en munt maar een rode wijn, bier of iets anders smaakt natuurlijk ook goed. De Boursin is trouwens nog niet op dus misschien maak ik dit weekend nog een paar lekkere hapjes! Die recepten komen dan uiteraard ook op de blog. Fijn weekend!!

borrelhapjes boursin

Paprikarolletjes met Boursin en rookvlees

voor 8 stuks

  • Een pot geroosterde paprika’s
  • Boursin
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 plakjes runderrookvlees
  • cocktailprikkers

Snijd 2 grote paprika’s aan één kant open en leg ze op keukenpapier. Dep ze vervolgens goed droog. Snijd de paprika’s in 8 lange repen. Bestrijk elke reep royaal met Boursin, leg er een halve plak rookvlees op en een blaadje basilicum. Rol voorzichtig op en zet vast met een cocktailprikker.

borrelhapjes boursin

Bruschette met Boursin en gekarameliseerde ui

Voor 8 stuks

  • 1 meergranen afbak stokbrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Boursin
  • 1 ui
  • rode Port
  • 1/2 eetlepel rietsuiker
  • peper en zout
  • een eetlepel pijnboompitten
  1. Snijd het stokbrood in plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Doe 3 el olijfolie in een kom en pers het teentje knoflook erboven. Roer even door en bestrijk de stukjes stokbrood met het mengsel. Bak ze krokant en goudbruin in 5 à 7 minuten.
  2. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg een scheutje Port toe en de suiker en laat dit zachtjes karameliseren.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
  4. Besmeer de stukjes stokbrood met Boursin, schep de gekarameliseerde ui erop en bestrooi met pijnboompitten.

 

Dit blogbericht is gesponsord door Boursin

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.