fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Risoni met aubergine en feta

Risoni met aubergine en feta

 

Riso, risoni, orzo… deze pastasoort heeft verschillende namen en ziet er, zoals de naam al doet vermoeden, uit als rijst! Hij wordt dan ook vaak gebruikt voor een snelle ‘risotto’ maar ook in salades doet risoni het goed. Ik bereidde hem gewoon als pasta, met een gegrilde aubergine uit de oven en feta. Makkelijk, snel en vooral heel smakelijk!

risoni met aubergine en feta

Ingrediënten en bereidingswijze risoni met aubergine en feta

  • 300 gram risoni (AH)
  • 2 aubergines
  • ras-el-hanout (Arabisch kruidenmengsel, te koop bij AH of toko)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • een half potje taggiasche olijven (AH)
  • 100 gram feta
  • peterselie
  • 5 eetlepels gezeefde tomaten (passata)
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in maar niet door het vel heen.
  3. Leg de aubergines in een ovenschaal. Bestrooi dan met de ras el hanout kruiden en besprenkel met olijfolie.
  4. Rooster de aubergines vervolgens 20 minuten in de oven.
  5. Snijd de geroosterde aubergines in blokjes en breng ruim water aan de kook voor de risoni.
  6. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  7. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en fruit daarin de ui 2 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit nog een minuutje mee.
  8. Voeg dan de in blokjes gesneden aubergine toe en bak rustig mee.
  9. Kook de risoni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Doe de laatste minuten van de kooktijd de gezeefde tomaten bij de aubergines en laat zachtjes meepruttelen.
  11. Voeg tenslotte de olijven toe en breng op smaak met peterselie, peper en zout.
  12. Giet de risoni af en meng met de groente. Verkruimel de feta erover.
  13. Bestrooi de risoni met aubergine en feta nog met wat extra peterselie.

 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



6 thoughts on “Risoni met aubergine en feta”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen Scroll Up