Taste of Amsterdam: finale Risotto Maestro
Zaterdag bezocht ik de Taste of Amsterdam voor de finale van de Risotto Maestro wedstrijd, georganiseerd door risottomerk Riso Gallo en Francescakookt. Een tijdje geleden had ik mijn recept ingestuurd en ik was een van de 3 finalisten die naar Amsterdam mocht komen.
Ik kreeg 2 vrijkaarten wat al een cadeau op zich was want het is hartstikke leuk om dit festival te bezoeken! Er is van alles te beleven op gastronomisch gebied, je kon wijnproeverijen volgen, kookdemo’s bijwonen van Nederlands bekendste chefs, er waren masterclasses en ook aan de kleintjes was gedacht met de Taste of Kids! Ook kon je nog allerlei lekkernijen shoppen voor thuis. De Taste is erg gezellig opgezet en de locatie is ook heel sfeervol. Lekker in het Amstelpark genieten van je hapje en drankje met leuke muziek. Het ziet er in ieder geval allemaal erg goed verzorgd uit.
De finale van de Risotto Maestro begon om 16.45 uur in het kooktheater dus uiteraard was ik daar aanwezig. Tijdens de demonstratie risotto bereiden zou langzaam bekend worden wie dit jaar de titel Risotto Maestro zou krijgen! Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en zijn sous-chef Leonardo lieten ons de fijne kneepjes van het risotto bereiden zien terwijl Francesca ze allerlei nuttige tips vroeg. En toen was het moment daar dat de winnende ingrediënten erbij gingen. Helaas voor mij waren het geen groene asperges en raapstelen. 🙂 Het was een close call tussen mij en de winnares Dianthe. Zij had een recept voor risotto met pastinaak en pancetta wat we natuurlijk mochten proeven. Een smaakvol gerecht! Toch ging ik niet met lege handen naar huis want ik kreeg een goodiebag met risotto producten. Heerlijk! En mijn recept wordt vermeld op de site van Francescakookt.nl.
We hebben daarna nog van alles geproefd. Er was ontzettend veel keus en je kon de meest uiteenlopende gerechten eten. We deelden lamskoteletjes bij restaurant Vida, Japanse poffertjes met octopus, dronken heerlijk Lowlander bier bij een Bao Bun met krabkroket en truffelmayo van truffelrestaurant Verzet en bij een Sate Maranggi van restaurant Blauw. Ook smulden we nog van pulled lam en diverse soorten hummus bij Lavinia. Tenslotte aten we ook nog een broodje pulled pork bij The Rough Kitchen. En als toetje deelden we een hele lekkere stroopwafel met pure chocolade en zeezout van Opstroopwafel!
We hebben er echt van genoten. Een klein minpuntje is wel dat het allemaal erg prijzig is. We hebben alle gerechten gedeeld en die waren best klein. Maar goed, het mocht de pret niet drukken en wie weet gaan we volgend jaar weer!