Als je mij vraagt naar mijn lievelingseten dan vind ik dat een lastige vraag om te beantwoorden. Er zijn zoveel dingen die ik lekker vind maar favoriet is toch wel pasta. Dat zou ik echt wel iedere dag kunnen eten. Toen ik in Italië studeerde heb ik dat dan ook gedaan haha. Het was in ieder geval geen straf. Er zijn ontzettend veel verschillende pastasoorten en iedere pasta is geschikt voor een bepaald soort saus.
De juiste pasta bij verschillende saus
In Italië is het dan ook bijna heiligschennis als je de verkeerde saus bij de verkeerde pasta geeft. Zo staat er geregeld spaghetti bolognese op het menu in Nederland maar in Italië bestaat dat niet eens. Daar eet je tagliatelle al ragù . Het officiële recept ligt zelfs achter slot en grendel in een kluis in Bologna en er bestaat een officiële maat voor de juiste tagliatelle. Ik bedoel maar, je mag er dus absoluut niet te licht over denken. Volgens de Italianen dan haha. Er zit natuurlijk wel een reden achter. Iedere pastasoort heeft een mate van hechting voor de saus. Een romige, gladde saus hecht goed aan de gladde spaghetti en een grove saus vraagt om wat grovere pasta.
Pasta recepten op een rij
Hier vind je alle recepten met pasta op een rijtje. Er staat een V achter als het vegetarisch is of als je er makkelijk een vega gerecht van kunt maken, bijvoorbeeld door de kippenbouillon door groentebouillon te vervangen. Buon appetito!
Overzicht recepten met pasta
- Citroenspaghetti met groene asperges V
- Orecchiette met bloemkool en pangrattato
- Ovenpasta met spruitjes en gehakt
- Pasta met doperwten, munt en spekjes
- Pasta met courgette en kikkererwten
- Pasta met linzen en gegrilde bloemkool V
- Pasta puttanesca
- Penne met ham en erwtjes
- Pompoen lasagne met draadjesvlees
- Risoni met aubergine en feta V
- Risoni met aubergine en worstjes
- Spaghetti meatballs
- Spaghetti nestjes V
- Spaghetti met tomaatjes en mozzarella V
- Geroosterde spaghetti met kokkels
- Spaghetti met paprikasaus en feta V
- pasta met pompoensaus en linzen V