Spaghetti nestjes

IMG_8209Je kent het vast wel, je hebt weer eens teveel spaghetti gekookt. Of er is een restje over waar de gehaktballetjes al lang uitgepikt zijn. Hier gebeurt dat regelmatig. Weggooien vind ik zonde dus ik eet vaak tijdens de lunch restjes van de vorige dag(en) of ik maak er weer iets nieuws mee. Zo ontstaan eigenlijk de leukste recepten. Soms zou je stiekem willen dat je teveel hebt gemaakt. Doe dat ook gewoon maar eens want dit is weer zo lekker! Het basisrecept dat ik hiervoor gebruik is de spaghetti meatballs. Als je daarvan overhoudt, maak je er deze lekkere spaghetti nestjes van. Ook gelijk weer heel kidsproof!

IMG_8211

Voor 12 spaghetti nestjes

  • 400 à 450 gram gekookte spaghetti met tomatensaus (of pestosaus of roomsaus)
  • 2 losgeklopte eieren
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella, in 12 stukjes verdeeld
  • olijfolie
  • extra: muffinvorm
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  2. Vet de muffinvorm licht in met olijfolie.
  3. Doe de leftover spaghetti in een kom.
  4. Roer het ei en de Parmezaanse kaas erdoor.
  5. Verdeel de spaghetti over de muffinvorm. Dit gaat het makkelijkst door wat spaghetti om een vork te draaien zodat je al een soort nestje krijgt.
  6. Druk licht aan.
  7. Verdeel de mozzarella erover en zet 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en de randjes krokant zijn.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.