Spaghetti meatballs

spaghetti meatballs
Vandaag is het spaghettidag! Ik ben sinds kort in het bezit van de Social Media Agenda en hierin staan allerlei ‘inhaakdagen’ zoals dus spaghettidag. Echt heel handig en leuk. Ook kun je makkelijk je activiteiten voor je blog plannen dus ideaal. Ik was nog niet zo georganiseerd qua blog en het aantal berichten dat ik postte maar met deze agenda wordt het een stuk overzichtelijker. Ik kocht deze agenda trouwens bij Rumah Conceptstore in Naaldwijk.

Dit recept is echt een klassieker. Wie kent niet de scène uit Lady en de Vagebond waarin ze heel romantisch een gehaktballetje naar elkaar toeschuiven 🙂 Ik vind dit ook echt altijd heerlijk en je kunt eventueel extra groenten toevoegen. Maar zo basic is het al lekker genoeg. Met wat extra Parmezaanse kaas wordt het helemaal smullen!

Voor 4 personen:

  • 350 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • 1 el ketchup
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 3 blikken tomatenblokjes
  • olijfolie
  • 300 gram spaghetti
  • extra: Parmezaanse kaas en basilicum
  1. Snijd de ui, bleekselderij, wortel en knoflook in stukjes.
  2. Verhit 2 el olie in een pan en voeg de groenten toe. Laat zachtjes smoren.
  3. Als de ui glazig is, voeg je de tomatenblokjestoe. Vergeet niet om de blikken van de tomatenblokjes even goed te legen door er een scheutje water in te doen en dit bij de groenten te doen.
  4. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Langer mag uiteraard! Pureer de saus glad met een staafmixer.
  5. Maak ondertussen de gehaktballetjes. Doe het gehakt, het ei, paneermeel en de ketchup in een kom en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Kneed dit goed door en draai er balletjes van.
  6. Breng een grote pan met ruim water en zout aan de kook.
  7. Verhit 2 el olie in een koekenpan en braad de gehaktballetjes rondom goudbruin.
  8. Doe de tomatensaus erbij en laat op zacht vuur pruttelen.
  9. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Giet de spaghetti af en doe het bij de tomatensaus.
  11. Serveer direct met wat Parmezaanse kaas en basilicum
  12. Buon appetito!
    spaghetti meatballs
Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. mefrouw schreef:

    Leuke tip van die agenda! Ik heb al een agenda, helaas in dit geval, maar ze blijken ook te volgen op insta en Facebook! Lekker recept ook. Liefs mefrouw

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Spaghetti nestjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s