Lauwwarme krieltjes doperwtensalade


Met Pasen in zicht begin ik alweer aan gerechten te denken die niet misstaan tijdens de Paasbrunch. Dit is een eenvoudig, smaakvol gerecht dat door het groen van de doperwtjes en de kruiden lekker fris oogt. Ik at het gewoon als avondeten met een stukje gebakken kabeljauw erbij, heerlijke combi! Als je er een niet vegetarische versie van wilt maken dan kun je er gerookte zalm snippers, stukjes forel of stukjes parmaham door mengen. Ook erg lekker. 

Voor 4 personen:

  • 500 gram krielaardappelen
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen + extra
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 takjes verse munt
  • 3 takjes verse  peterselie
  • 10 blaadjes basilicum
  • extra: crème fraiche
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Was de aardappelen en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bestrooi ze met 1 eetlepel olijfolie en zeezout en hussel goed door elkaar.
  4. Bak ze in 30 minuten goudbruin en laat enigzins afkoelen.
  5. Start 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn met de rest van de salade.
  6. Verhit een koekenpan op hoog vuur.
  7. Doe er 1 eetlepel olie in en roerbak de doperwten.
  8. Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee.
  9. Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  10. Hak de kruiden fijn.
  11. Doe de doperwten met de kruiden in een grote kom.
  12. Schep de aardappelen erdoor.
  13. Breng nog op smaak met wat peper en zout, schep er nog een eetlepel olijfolie door en eventueel wat citroensap.
  14. Serveer met wat crème fraîche.

2 reacties

  1. Hoi Debbie, ik wilde zo graag iets van jouw blog maken. Dit recept zag er zo smakelijk uit op de foto en makkelijk te maken (kwam vandaag heel goed uit) dus ik dacht : dit wordt het. Woww, zo eenvoudig maar zo smaakvol. Mijn man zei gelijk: zet maar in je schriftje ” vaker maken ” . Dankjewel voor het delen. Liefs Marja / Meikes Kitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.