Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme krieltjes doperwtensalade
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Equipment
bakpapier
Ingredients
500
gram
krielaardappelen
300
gram
doperwten
diepvries
2
teentjes knoflook
sap van een halve citroen + extra
3
eetlepels
olijfoliepeper en zout
2
takjes verse munt
3
takjes verse peterselie
10
blaadjes basilicum
extra: crème fraiche
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de aardappelen en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi ze met 1 eetlepel olijfolie en zeezout en hussel goed door elkaar. Bak ze in 30 minuten goudbruin en laat enigzins afkoelen.
Start 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn met de rest van de salade. Verhit een koekenpan op hoog vuur.
Doe er 1 eetlepel olie in en roerbak de doperwten.
Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee.
Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Hak de kruiden fijn. Doe de doperwten met de kruiden in een grote kom. Schep de aardappelen erdoor.
Breng nog op smaak met wat peper en zout, schep er nog een eetlepel olijfolie door en eventueel wat citroensap.
Serveer met wat crème fraîche.
Trefwoord
salade