Lauwwarme krieltjes doperwtensalade

Lauwwarme krieltjes doperwtensalade

Met Pasen in zicht begin ik alweer aan gerechten te denken die niet misstaan tijdens de Paasbrunch. Deze lauwwarme krieltjes doperwtensalade is een eenvoudig, smaakvol gerecht dat door het groen van de doperwtjes en de kruiden lekker fris oogt. Ik at het gewoon als avondeten met een stukje gebakken kabeljauw erbij, heerlijke combi!

LAUWWARME KRIELTJES DOPERWTENSALADE

Salade recepten op vele manieren

Salades komen in vele vormen. Met alleen bladgroenten, met pasta of rijst als extra vulling en natuurlijk met aardappels! Je kunt aardappels perfect gebruiken in salades. Niet alleen in een huzarensalade maar ook als hoofdingrediënt in een salade zoals deze. Een salade is vaak een koud gerecht waarin je veel groenten verwerkt. Daarnaast vul je het aan met kaas, vis of vlees en je kunt het ook nog afmaken met een crunchy topping van zaden, noten of croutons. Door lekker te variëren vind je vanzelf jouw favoriete salade recept!

LAUWWARME KRIELTJES DOPERWTENSALADE

Lauwwarme krieltjes doperwtensalade in de lente

Van dit soort salade recepten krijg ik geen genoeg. Het is eenvoudig, de smaken komen goed naar voren en alles aan deze lauwwarme krieltjes doperwtensalade straalt lente uit! Ik koos ervoor om deze salade lauwwarm te serveren, maar ook koud is ‘ie lekker. Dit gerecht is vegetarisch, maar je kunt er ook gerookte zalm snippers, stukjes forel of stukjes parmaham door mengen. De basis is er :-).  

Lauwwarme krieltjes doperwtensalade

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord salade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappelen
  • 300 gram doperwten diepvries
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen + extra
  • 3 eetlepels olijfoliepeper en zout
  • 2 takjes verse munt
  • 3 takjes verse peterselie
  • 10 blaadjes basilicum
  • extra: crème fraiche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Was de aardappelen en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi ze met 1 eetlepel olijfolie en zeezout en hussel goed door elkaar. Bak ze in 30 minuten goudbruin en laat enigzins afkoelen.
  • Start 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn met de rest van de salade. Verhit een koekenpan op hoog vuur.
  • Doe er 1 eetlepel olie in en roerbak de doperwten.
  • Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee.
  • Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de kruiden fijn. Doe de doperwten met de kruiden in een grote kom. Schep de aardappelen erdoor.
  • Breng nog op smaak met wat peper en zout, schep er nog een eetlepel olijfolie door en eventueel wat citroensap.
  • Serveer met wat crème fraîche.

Hou je van salades?

Zoals ik hierboven al schreef, kun je echt je lol op met salades! Er valt zoveel mee te variëren. Ik geef je graag wat inspiratie met wat salade recepten die je op de blog vindt:



2 gedachten over “Lauwwarme krieltjes doperwtensalade”

  • Hoi Debbie, ik wilde zo graag iets van jouw blog maken. Dit recept zag er zo smakelijk uit op de foto en makkelijk te maken (kwam vandaag heel goed uit) dus ik dacht : dit wordt het. Woww, zo eenvoudig maar zo smaakvol. Mijn man zei gelijk: zet maar in je schriftje ” vaker maken ” . Dankjewel voor het delen. Liefs Marja / Meikes Kitchen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.