Kruidige wortelsoep met linzen
Harde wind, eerder donker en kleurende blaadjes, de herfst is nu echt wel begonnen. Beetje laat dit jaar maar uiteraard ontkomen we er niet aan. En hoe lekker is het dan om jezelf te verwarmen met een heerlijke soep boordevol groenten en met lekker veel specerijen erin? Ik maakte deze kruidige wortelsoep met linzen en deed er ook nog zoete aardappel, oranje paprika en gember in voor wat pit. Heerlijk!
Ingrediënten en bereidingswijze kruidige wortelsoep met linzen
- 400 gram bospeen
- 300 gram geschilde zoete aardappel
- een ui
- 1 oranje paprika
- 3 cm gemberwortel
- een kaneelstokje
- 1 volle theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 1 liter kippenbouillon
- één groot blik linzen
- 1 eetlepel olijfolie
- Was de wortels en pel de ui. Hak alle groenten in ongeveer even grote stukken.
- Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en doe alle groenten erbij.
- Fruit de groenten op middelhoog vuur en voeg ondertussen de specerijen toe.
- Blus af met de kippenbouillon en breng het geheel aan de kook.
- Laat de wortelsoep zo’n 20 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Haal het kaneelstokje uit de pan en pureer de wortelsoep met de staafmixer.
- Haal tenslotte de pan van het vuur en roer de uitgelekte en afgespoelde linzen erdoorheen.
- Serveer de wortelsoep met linzen met verse koriander of peterselie.
Tip: je kunt in dit recept ook gedroogde linzen gebruiken. Spoel ze voor gebruik goed af en laat ze dan nog, na het pureren van de wortelsoep, zachtjes 20 à 30 minuten meekoken.
Ook lekker
Meer doen met wortels? Bekijk deze recepten dan eens:
- Wortel-sultana muffins
- Wortel pastinaakrösti met eikhaas
- Polentapizza met wortels
- Galette met wortel, biet en blauwaderkaas
Ga jij deze kruidige wortelsoep met linzen maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.