Wortel-sultana muffins

Wortel-sultana muffins

Basic to brilliance kids

Donna Hay heeft weer een nieuw kookboek op haar naam: Basic to brilliance kids. Als groot liefhebber van haar kookboeken, was ik dan ook maar wat blij dat ik dit boek mocht reviewen! Zeker omdat dit boek gericht is op koken met je kinderen, iets wat ik erg graag doe nu ze groot genoeg zijn om in de keuken te helpen. Ik probeerde 2 recepten uit en het recept voor de wortel-sultana muffins deel ik hier met jullie!

Lekker gezond voor iedereen

Het boek ziet eruit als een echt Donna Hay boek. Mooie foto’s en eenvoudige maar superaantrekkelijke recepten! Bij ieder recept staan extra aanwijzingen voor de kinderen zodat je echt met hen aan de slag kunt of, als ze wat groter zijn, ze zelf laten kokkerellen. Mijn zoontje pikte het boek gelijk in en zat alles aan te wijzen dat hij wilde maken haha. Het zijn vooral basic recepten met bij sommige recepten een aantal variaties op het basisrecept. Basic to brilliance kids heeft als ondertitel lekker gezond voor iedereen en daarom zie je veel ‘verstopte’ groenten in de hartige gerechten en minder geraffineerde suikers in de zoete gerechten.

wortel-sultana muffins

Lastige eters

De recepten in dit boek zijn succesnummers van Donna Hay die ze haar kinderen ook voorschotelde en die ze wel aten zonder te zeuren over groenten, stukjes of wat dan ook 🙂 Kinderen zijn gewoon over het algemeen lastige eters, die van mij in ieder geval wel dus in dat opzicht ga ik nog wel een paar recepten uitproberen. Helaas was de courgette brood niet heel bijzonder qua smaak en niet zo gelukt als op de foto. En uiteindelijk aten mijn kinderen het niet dus ik zat met een heel groot stuk courgette cake… De wortel-sultana muffins waren gelukkig wel lekker en lukken goed. En mijn kinderen eten ze gewoon!

Het boek Basic to brilliance kids koop je voor € 25 bij de (online) boekhandel.

Ingrediënten en bereidingswijze wortel-sultana muffins

 • 140 gram volkoren speltmeel
 • 150 gram bloem
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • een ei
 • 160 ml milde olijfolie
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 180 ml ahornsiroop
 • 80 ml melk
 • 280 gram geraspte wortel
 • 80 gram sultana’s
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en doe papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
 2. Meng het speltmeel, bloem, bakpoeder en kaneel in een kom.
 3. Klop in een maatbeker het ei met de olijfolie, vanille, ahornsiroop en melk door elkaar.
 4. Spatel het eimengsel door het bloemmengsel tot alles net gemengd is.
 5. Doe dan de wortel en sultana’s erbij en schep nog even om.
 6. Verdeel het beslag over de vormpjes. Ik had cakevormpjes dus dan maak je ongeveer 18 cakejes.
 7. Bak de wortel-sultana muffins in 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Fan van Donna Hay? Deze heerlijke kokossoep met kip is ook een recept van haar.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Dit kookboek heb ik gekregen van uitgeverij Spectrum. Deze review is op mijn mening gebaseerd. Lees hier mijn disclaimer.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.