Geroosterde bloemkool kikkererwtensoep
Als je bloemkool roostert in de oven krijg je echt een hele andere smaak dan wanneer je het kookt. Natuurlijk is het lekker om de bloemkool zo te eten maar in deze soep is het ook super! Je roostert eerst alles in de oven voor een intense smaak. Ik vind het superlekker om te lunchen met een grote kom soep maar als je er ’s avonds een salade en wat brood bij eet, heb je er een goede maaltijd aan. Deze geroosterde bloemkool kikkererwtensoep is heerlijk op elk moment!
Geroosterde bloemkool kikkererwtensoep
personen
15 – 20 minuten
50 minuten
makkelijk
ingrediënten
- 1 bloemkool in roosjes
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel zout
- 1/3 theelepel paprikapoeder
- 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1 liter groentebouillon
- 150 ml room (+ eventueel wat extra)
- extra: gedroogde chilivlokken
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de bloemkool, kikkererwten en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schep alles goed om met 3 eetlepels olijfolie, komijn, zout en paparikapoeder.
- Rooster de groenten 30 minuten. Houd wat bloemkool en kikkererwten apart voor de garnering.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan.
- Voeg de aardappelen en zwarte peper toe en bak 3 minuten.
- Doe de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
- Laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn (afhankelijk van de grootte van de aardappelblokjes 10-20 minuten)
- Voeg de bloemkool, kikkererwten en knoflook toe en pureer het met de staafmixer tot een dikke soep.
- Laat nog even doorwarmen.
- Roer tenslotte de room erdoor en breng nog wat op smaak met peper en zout.
- Garneer met de resterende bloemkool en kikkererwten, wat chilivlokken en eventueel wat extra room.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Leg de bloemkool, kikkererwten en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schep alles goed om met 3 eetlepels olijfolie, komijn, zout en paparikapoeder.
- Rooster 30 minuten. Houd wat bloemkool en kikkererwten apart voor de garnering.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan.
- Voeg de aardappelen en zwarte peper toe en bak 3 minuten.
- Doe de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
- Laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn (afhankelijk van de grootte van de aardappelblokjes 10-20 minuten)
- Voeg de bloemkool, kikkererwten en knoflook toe en pureer het met de staafmixer tot een dikke soep.
- Laat nog even doorwarmen.
- Roer tenslotte de room erdoor en breng nog wat op smaak met peper en zout.
- Garneer met de resterende bloemkool en kikkererwten, wat chilivlokken en eventueel wat extra room.
Heb je trek gekregen in nog meer recepten met bloemkool? Maak dan ook eens:
- Quiche met bloemkool, olijven en tonijn
- Kiptajine met honing en bloemkool
- Tortillacups met spicy bloemkool
- Bloemkoolcurry met ananas
- Indiase bloemkool met chapati’s
- Orecchiette met bloemkool en pangrattato
Ga jij deze geroosterde bloemkool kikkererwtensoep maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.