Appel kaneel kruimel cake

Appel kaneel kruimel cake

Ik was weer eens op zoek naar een manier om wat overgebleven appels te verwerken. Ik heb niet altijd zin om een hele appeltaart te maken want dat duurt vrij lang en appelmuffins vind ik ook niet zo bijzonder meer. En ik hou van laagjes! Dus het moest iets zijn met verschillende laagjes en zo kwam ik uit op dit heerlijke recept voor een laagje appelcake met amandelen en kaneel met daarbovenop een lekkere crumble. Deze appel kaneel kruimel cake is een heerlijk tussendoortje en extra lekker met wat slagroom!

appel kaneel kruimel cake
Ga naar het recept

Bakken met appel

Bakken met appel blijft favoriet hier in huis. Iedereen houdt wel van appel en in combinatie met karamel is het helemaal lekker. Of met kaneel zoals in deze makkelijke appel kaneel kruimel cake. Ik houd van makkelijke bakrecepten met iets extra’s. Deze cake is ook al heel lekker zonder kruimel laag maar die geeft wel een extra dimensie aan de cake. Als ik deze cake maak dan is hij in ieder geval altijd zo op!

Appel kaneel kruimel cake

Deze appel kaneel kruimelcake is een heerlijk tussendoortje en door de kruimellaag krijgt ie extra bite! Lekker met wat slagroom.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 16 stuks
calorieën 300kcal

Ingrediënten

  • Appel kaneelcake
  • 250 gram bloem
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 180 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels vanille extract
  • 250 gram appel (ongeveer 2 appels), geschild en in stukjes
  • 30 gram grofgehakte amandelen
  • Kruimellaag
  • 85 gram koude roomboter in blokjes
  • 110 gram bloem
  • 110 gram suiker
  • 30 gram amandelen
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Vet een vierkante bakvorm in en bekleed met bakpapier. Ik gebruik een bakvorm van 21 x 21 cm maar je kunt ook een rechthoekige nemen met ongeveer dezelfde maten.
  • Meng voor de appel kaneelcake de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met elkaar en zet apart.
  • Klop vervolgens in een andere kom de boter en suiker romig. Voeg de eieren, citroen en vanille extract toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Doe vervolgens het bloemmengsel erbij en mix tot je een egaal beslag hebt.
  • Tenslotte spatel je de appel en gehakte amandelen erdoor. Verdeel het beslag evenredig over de bakvorm.
  • Doe voor de crumble alle ingrediënten in een keukenmachine en hak tot het lijkt op fijn broodkruim. Verdeel dit over het beslag.
  • Bak de appel kaneel kruimelcake 50 – 60 minuten tot de bovenkant licht goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je in het midden van de cake prikt. Laat volledig afkoelen en snijdt dan in vierkantjes.

Notities

  • Ook lekker met pecannoten in plaats van amandelen
  • appel kaneel kruimel cake

    Zin in nog meer recepten met appel?

    Bekijk ook eens deze bakrecepten met appel. Er is genoeg te variëren de komende tijd!

    Bewaar dit recept makkelijk op Pinterest

    appel kaneel kruimel cake


    3 gedachten over “Appel kaneel kruimel cake”

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.