fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Soesjes met Oreo crème

Soesjes met Oreo crème

Soms maak je van die recepten waarvan je denkt: dat ik dat niet eerder heb bedacht! Ik maakte deze soesjes met oreo crème trouwens al een hele tijd geleden maar nu ik veel bezig ben met mijn werk en het organiseren van events, blijven de recepten wat langer liggen en staan er nog een stuk of 50 klaar om uitgewerkt te worden haha. Je houdt dus nog wat van me tegoed. Maar terug naar het recept voor deze soezen! Ik kon er niet vanaf blijven! Door ze met een crème met oreo koekjes te vullen in plaats van met alleen slagroom wordt het helemaal een traktatie en die smaken combineren natuurlijk fantastisch!

soesjes met oreo crème

Slagroomsoesjes van mijn oma

Soesjes zijn voor mij trouwens echt onlosmakelijk verbonden met mijn jeugd. Mijn oma, die ook enorm van bakken en koken hield, had regelmatig een schaal verse slagroomsoesjes staan. Uiteraard zelfgemaakt! De soezen en de monchoutaart waren toch wel mijn oma’s paradepaardjes. Naast de allerlekkerste tosti’s en frietjes. Ik was nog maar een klein meisje dus dat zijn dan wel de favorieten haha. Ik bedenk me nu trouwens dat ik eigenlijk niet persé één vast baksel heb dat ik regelmatig maak. Er is zoveel te bakken dat ik steeds weer wat anders maak maar misschien wordt het ook weleens tijd voor zo’n evergreen recept dat mijn handelsmerk wordt. Ik denk er nog even over na maar geef jou natuurlijk eerst het recept voor deze soesjes met oreo crème zodat jij er vandaag nog van kunt genieten!

soesjes met oreo crème

Hoe maak je soezen?

Soezendeeg is een kookdeeg en als je de stappen goed volgt, is het zelf maken van soesjes helemaal niet moeilijk. Je gaart het deeg 2 keer: 1 keer in de pan en vervolgens in de oven. Het is een kwestie van veel doen en dan krijg je er vanzelf handigheid in. Wil je zien hoe het gaat, bekijk dan deze video.

Soesjes met Oreo crème

Recipe by Debbie
Bereidingstijd

20

minutes
Oventijd

30

minutes

Deze heerlijke soesjes met oreo crème zijn zeker weten een succes!

Ingrediënten

  • Soezendeeg

  • 100 ml volle melk

  • 100 ml water

  • 100 g roomboter

  • snuf zout

  • 100 g bloem

  • 3 – 4 eieren

  • Oreo crème

  • 250 ml slagroom, koud

  • 125 g mascarpone, koud

  • 100 g poedersuiker, gezeefd

  • t tl vanille extract

  • 10 oreo koekjes

  • Chocoladeglazuur

  • 100 ml slagroom

  • 200 g pure chocolade, fijngehakt

  • 100 g poedersuiker

  • extra: 2 spuitzakken met glad spuitmondje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 210 graden boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de melk met het water, roomboter en zout in een steelpan. Breng dit langzaam aan de kook en zorg dat de boter is gesmolten voordat het melkmengsel kookt.
  • Voeg van het vuur af in één keer de bloem toe en roer goed tot de bloem is opgenomen.
  • Zet de pan terug op middelhoog vuur en blijf goed roeren. Dit doe je 2 – 3 minuten tot het deeg een bal vormt en een dun laagje achterlaat op de bodem van de pan.
  • Schep het deeg in een kom en laat een paar minuten afkoelen.
  • Voeg één voor één eerst 3 eieren toe en roer steeds na elk ei het deeg goed door met een spatel tot het ei helemaal is opgenomen.
  • Voeg het vierde ei alleen toe als je deeg nog echt te stevig is. Het deeg moet glad en soepel zijn maar niet zo dun zijn dat het op je bakplaat uitvloeit. Klop het 4e ei daarom even los en voeg het desgewenst in kleine beetjes toe.
  • Doe het deeg in een spuitzak en spuit bolletjes van 2 cm doorsnede en hoogte op de bakplaat. Je kunt dit ook met 2 lepels doen. Druk met een natte vinger de puntjes op de soesjes plat.
  • Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.
  • Maak ondertussen de oreo crème. Klop daarvoor de slagroom met de mascarpone, poedersuiker en vanille op tot een romige, stevige massa.
  • Haal de vulling uit de oreo koekjes en verkruimel de koekjes totdat ze heel fijn zijn. Dit gaat het beste in een foodprocessor of in een zakje waar je met de deegroller overheen rolt. De vulling kun je gewoon zo opeten 🙂
  • Spatel de oreo kruimels erdoor en doe dit in een spuitzak.
  • Snijd de soesjes aan de onderkant in met een scherp mesje en spuit de oreo crème erin.
  • Maak het chocoladeglazuur door de slagroom, chocolade en suiker au-bain marie te verwarmen tot de chocolade is gesmolten.
  • Doop de bovenkant van de soesjes in het chocoladeglazuur en laat ze opstijven.

Tips

  • Au-bain marie houdt in dat je een laagje water in een pan aan de kook brengt en op laag vuur laat pruttelen. Daarin zet je een kom die in de pan past en het water niet raakt. Daar doe je de ingrediënten in en zo verhit je die indirect.

Nog meer lekkers bakken met Oreo

Oreo koekjes zijn zo lekker! Helemaal als je ze verwerkt in taarten, bars of in soesjes 🙂 Er staan nog meer recepten met Oreo op de blog. Raak geïnspireerd en neem eens een kijkje bij al dit lekkers!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up