Pruimen kersen bars met oreo

Pruimen kersen bars met oreo

Nieuwe recepten

Al eerder schreef ik dat ik overloop van inspiratie! Ik lees veel over eten en kom online ook ontzettend veel lekkers tegen. Het wordt soms bijna teveel om alles bij te houden. Maar aan ideeën geen gebrek! Ik heb sowieso niet de illusie dat ik allemaal nieuwe recepten bedenk want alles is al eens gedaan. Wel is het natuurlijk super dat we alles zo makkelijk met elkaar kunnen delen. En ik hoop dat jullie mijn recepten net zo lekker vinden als ik! Zoals deze pruimen kersen bars met oreo. De combinatie van fruit met chocola is echt goddelijk en in deze bars combineer ik heerlijk zomerfruit met een superlekkere bodem van oreo koekjes.

Wist je dat kersen ook heel erg lekker zijn in hartige gerechten? Probeer eens de kip met kersen

Pruimen kersen bars met oreo

Ingredienten en bereidingswijze pruimen kersen bars met oreo

Voor 12 of 16 stukjes

Bodem

  • 250 gram oreokoekjes
  • 90 gram roomboter 
  1. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter.
  3. Doe de oreokoekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ze in een zakje of theedoek doen en ze fijn rollen met een deegroller.
  4. Meng de oreo kruimels goed met de boter en doe ze in de bakvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet in de koelkast.

Cakelaag

  • 175 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 115 gram roomboter in blokjes
  • 250 gram kersen, ontpit en gehalveerd
  • 200 gram pruimen, in stukjes
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels maizena
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe vervolgens de kersen en pruimen met 3 eetlepels suiker en de maïzena in een kom. Meng door elkaar.
  3. Doe dan de bloem, cacao, bakpoeder, 100 gram suiker, een snuf zout, het ei, het vanille extract en de boter in de keukenmachine en draai tot een deeg.
  4. Verdeel 2/3 van het deeg over de oreo bodem, druk goed aan.
  5. Bedek met het kersen pruimenmengsel.
  6. Verdeel tenslotte de rest van het deeg erover. Het deeg hoeft niet de hele bovenkant te bedekken. Je kunt gewoon stukjes deeg over de vorm verdelen.
  7. Bak in 35 – 40 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat de pruimen kersen bars met oreo afkoelen en snijd in blokjes.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.